Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjenjivo vrijeme

Prekrasan prizor nakon pljuska: Na nebu iznad Zagreba pojavila se dupla duga

Duga u Zagrebu
Foto: Marijana Rep
1/7
25.04.2023.
u 21:18

Sutra, u srijedu, prevladavat će sunčano vrijeme, no ne i posve stabilno. U unutrašnjosti tako uz umjeren i jak razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne može biti ponekog lokalnog pljuska ili malo kiše.

Vrijeme je danas bilo promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja te s mjestimičnom kišom. Nakon pljuskova, na nebu iznad nekoliko gradova pojavila se duga, a u Zagrebu je čak bila dupla. 

Sutra, u srijedu, prevladavat će sunčano vrijeme, no ne i posve stabilno. U unutrašnjosti tako uz umjeren i jak razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne može biti ponekog lokalnog pljuska ili malo kiše, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

GALERIJA Duge iznad Zadra i Zagreba

Duga u Zagrebu
1/6

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita i Biokova u prvom dijelu dana i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, a prema otvorenom moru popodne sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura bit će između 4 i 9, na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura bit će između 15 i 20 °C, u gorju malo niža.

Zbog jake i vrlo jake bure, kratkotrajno moguće i olujne, DHMZ je za sutra izdao crveno upozorenje za Velebitski kanal. Očekuju se najjači udari vjetra od 35 do 65 čvorova, odnosno od 65 do 120 km/h.

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", upozorava DHMZ.

Za područje sjeverne i srednje Dalmacije narančasto upozorenje izdano je također zbog vjetra, točnije zbog bure i tramontane.

Foto: DHMZ

 

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", navodi se. 

VIDEO Gospodari hrvatskoga neba: Krila oluje uvježbavali se s Red Arrowsima iz Kraljevskog ratnog zrakoplovstva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije