Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski kulturni mozaik

Preko 500 sudionika pjevalo, plesalo i sviralo

Županijski kulturni mozaik
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/7
28.04.2014.
u 21:44

-Naša zajednica iz godine u godinu napreduje i ima sve ljepše nastupe i sve je više sudionika. Nadamo se da će u budućnosti biti još bolje – kazao je Mirko Ćaćić, predsjednik Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije

Preko 500 sudionika svojim je nošnjama, glasom, svirkom i plesom predstavilo kulturno bogatstvo Požeško-slavonske županije na 3. Županijskom kulturnom mozaiku koji je održan u koncertnoj dvorani Glazbene škole u Požegi.

-Prije četiri –pet godina bili smo u prilici da formirao zajednicu kulturnih udruga Požeško-slavonske županije i nije to išlo baš glatko, ali sa zadovoljstvom možemo primijetiti da naša zajednica iz godine u godinu napreduje i ima sve ljepše nastupe i sve je više sudionika. Nadamo se da će u budućnosti biti još bolje – kazao je Mirko Ćaćić, predsjednik Zajednice kulturnih udruga Požeško-slavonske županije koja je organizator Mozaika na kojem je nastupilo 25 društava.

Dražen Jelavić, tajnik Hrvatskog sabora kulture zahvalio je Požeško-slavonskoj županiji na inicijativi osnivanja Županijske zajednice kulturnih udruga, odnosno, na prepoznavanju svih vrijednosti koje kulturno-umjetnički amaterizam ima u svojoj srži. -To su sociološke, kulturološke, ali često i ekonomske vrijednosti jer poznata je činjenica da ekonomski kapital  pridonosi i kulturnom kapitalu. Mozaik je prava platforma za prezentaciju godišnjeg rada amatera – poručio je Jelavić.

Ovogodišnji Mozaik je ujedno bio i izborna smotra za najbolje folklorno društvo koje će predstavljati županiju na nacionalnoj smotri. U kategoriji  izvornog folklora to će biti KUD “Šijaci” iz Biškupaca, a u kategoriji koreografiranog folklora GKUD “Požega” iz Požege.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije