Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NETKO MIJENJA NAZIVE

'Preimenovane' fontane u Zagrebu i spomenik Franji Tuđmanu: Ovako se sada zovu na Google kartama

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Google Maps
1/3
18.10.2022.
u 12:58

Početkom listopada, ime spomenika promijenjeno je u "Spomenik dr. Franji Ljetnom Tuđmanu", a sada ponovno nosi novi naziv

Popularne zagrebačke fontane, koje se nalaze ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, preimenovane su u Google kartama. Na tom servisu sada, naime, njihovo je ime navedeno kao: "J***** Bandićeve Fontane". 

Također, vidljivo je i kako je ponovno promijenjeno ime spomenika Franji Tuđmanu. Trenutno je na Google kartama navedeno kako je riječ o "Spomeniku dr. Sranji Tuđmanu". 

Foto: Google Maps/Screenshot

Početkom listopada, podsjetimo, ime spomenika promijenjeno je u "Spomenik dr. Franji Ljetnom Tuđmanu". Referenca je to na popularnu Facebook stranicu Ljetni Tuđman na kojoj se objavljuju fotografije prvog hrvatskog predsjednika u raznim izdanjima. 

Foto: Screenshot Google Maps

Zvuči pomalo nevjerojatno da su se ova imena mogla promijeniti, no Google u sklopu projekta skuplja podatke za svoje karte te pritom poziva sve korisnika da budu lokalni vodiči. Time se, naime, želi potaknuti ljude da imenuju lokacije u svome gradu i recenziraju ih kako bi im karte bile što ažurnije. 

Oni koji odluče sudjelovati u tome, mogu upisivati razne lokacije, restorane, trgovine, objavljivati fotografije te odgovarati na postavljena pitanja. Sa svakim sudjelovanjem korisniku raste osobni rejting, a kako je rejting veći, mogu se mijenjati informacije na Google kartama.

VIDEO Najatraktivnije lokacije Adventa dobile koncesionare, otkriven i 'papren' iznos koji će Zagreb zaraditi!

Ključne riječi

Komentara 16

MT
mačak tom
13:20 18.10.2022.

Leftardi mijenjaju nazive skriveni iz svojih sobičaka j čeksaju da ih mama pozove na ručak. Sve to sa 4 banke i bez 100 kn u đepu.

KU
kuramela
14:22 18.10.2022.

Primitivci koji žele barem malo pozornosti. Kad je Mesić bio predsjednik onda se na sva zvona govorilo kako je predsjednik institucija koju se ne smije omalovažavati ili izrugivati, a kad je Tuđman u pitanju, može se sve. To nam govori sve. Jad i bijeda !

SA
sani1
14:42 18.10.2022.

Hahaha…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije