Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Širiću

Pregledana snimka obrane koju je Šprajcer dao pred USKOK-om

Širić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
24.01.2014.
u 16:35

Snimka obrane, koju je Neven Šprajcer dao pred USKOK-om pregledana je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja njemu i Željku Širiću, koji se terete za davanje odnosno primanje mita za tzv. pošteno suđenje.

Snimka obrane, koju je Neven Šprajcer dao pred USKOK-om pregledana je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja njemu i Željku Širiću, koji se terete za davanje odnosno primanje  mita za tzv. pošteno suđenje.

Šprajcer je, naime, u četvrtak u svojoj obrani kazao kako je pred USKOK-om obranu iznio iskreno, iako ga nitko nije upoznao za što ga se tereti. Prije početka  pregledavanja snimke u petak u sudnici,  Šprajcer je ispravio prijašnji navod, kazavši da je ipak bio upoznat sa svojim pravima, što je vidljivo i iz pregledane snimke. Tonći Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, promijenio je činjenični opis optužnice, pa je tako nakon provedenog dokaznog postupka precizirao da je Širić od Hrvoja Maleša, predsjednika uprave Hajduka, tražio da mu da između 20.000 i  30.000  eura  kako bi ljudima dao nešto za Božić te da mu je taj novac Maleš predao u Hotelu Antunović. To proizlazi iz snimki tajno snimljenih razgovora, a stranke će se o izmjenama optužnice, očitovati na sljedećoj raspravi u veljači.

Obrana tražila saslušanje Nenada Pralije, Amira Turkovića i Mate Neretljaka

Širićeva  obrana inače je predložila i saslušanje nekolicine svjedoka, među kojima su i bivši nogometaši Nenad Pralija, Amir Turković i Mate Neretljak. Obrazložili su da ih predlažu na okolnosti provjere navoda Širićeve obrane, budući  je  Širić  tvrdio  da  je novac koji mu je Maleš dao zapravo bio za obitelj  Frane  Čavara,  koji  je  sudjelovao  u realizaciji Turkovićevog i Neretljakovog  transfera u Hajduk. No, sudsko je vijeće taj dokaz odbilo kao nevažan,  jer  se  transferi  igrača,  kako  je  obrazložila Gordana Mihela Grahovac,  predsjednica  sudskog  vijeća nisu spominjani u tajno snimljenim razgovorima.  No  vijeće  je  prihvatilo  prijedlog  Širićeve obrane da se sasluša  Josip  Olujić,  budući  je  on  nazočio  sastanku  između Širića i Šprajcera  u  Buzinu,  kada je Šprajcer prema optužnici Širiću dao novac za tzv. pošteno suđenje.

>>'Sve što mi se stavlja na teret konstrukcije su Hrvoja Maleša'

>>'Maleš mi je rekao da se ide naći sa Širićem zbog suđenja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije