Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2024

Predstavljena lista Domovinskog pokreta za III. izbornu jedinicu: U iduće četiri godine bavit ćemo se demografijom

Foto: Domovinski pokret
1/2
07.04.2024.
u 19:15

Govoreći o demografskom slomu dotaknuo se i slučaja brutalnog premlaćivanja hrvatskog državljanina Josipa Štroka u Irskoj koji je od posljedica ozljeda preminuo jer je, prema izjavama obitelji, bio Hrvat i pričao hrvatskih jezikom.

U Varaždinu je danas predstavljena pobjednička lista kandidata Domovinskog pokreta i koalicijskih partnera za III. izbornu jedinicu. Nositelj liste je Davor Dretar, a osim njega kandidati su i Ivančica Pahor, Davor Raspasović, Davor Pejnović, Marijan Honjec, Marijan Tupek, Ivan Jaklin, Draga Keler, Robert Žižanović, Ivica Šantek, Nevenka Lončarić Jelačić, Marija Biškup, Emica Pogledić i Josipa Rodić, navodi se u priopćenju Domovinskog pokreta kojeg prenosimo u cijelosti.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava iz Varaždina je poslao poruku kako je u ovoj izbornoj jedinici, prema anketama, Domovinski pokret treća snaga te kako se na tome ne misli stati.

„Na listi je kvalitetna i provjerena ekipa koja je sposobna ostvariti osnovne ciljeve koje Domovinski pokret ima. U iduće četiri godine u Hrvatskoj primarno ćemo se baviti glavnim problemom zemlje, a to je demografski slom. Tu su i gospodarstvo, problem ilegalnih migracija, rodne ideologije i dr.“, naglasio je predsjednik Penava.

Govoreći o demografskom slomu dotaknuo se i slučaja brutalnog premlaćivanja hrvatskog državljanina Josipa Štroka u Irskoj koji je od posljedica ozljeda preminuo jer je, prema izjavama obitelji, bio Hrvat i pričao hrvatskih jezikom.

Foto: Domovinski pokret

„Peče li savjest ministra Radmana, premijera Plenkovića i čelne ljude Republike Hrvatske što naša mladost odlazi, što nas je pola milijuna manje? Znam da nije moguće zaustaviti sve, ali jesu li učinili dovoljno da spriječe odljev naše mladosti? Zapitajmo se zašto naša djeca odlaze u tuđinu i napuštaju našu sigurnu i lijepu Hrvatsku, umjesto da ju grade i razvijaju“, zapitao se Penava aludirajući na to da rješenje demografskog sloma postoji ako se okupe ljudi koji imaju volje i snage suočiti se s izazovima i vratiti našu mladost u Domovinu.

S predsjednikom Domovinskog pokreta Ivanom Penavom složio se i nositelj liste u III. izbornoj jedinici Davor Dretar koji je naglasio kako su najvažnije odrednice programa demografska obnova Hrvatske, zaustavljanje raspada hrvatske poljoprivrede i gospodarstva te povratak mladih u našu zemlju.

„Naša izborna jedinica geografski je specifična i nemamo uvjete za plantažnu poljoprivredu, ali smatramo kako se moramo okrenuti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, malim OPG-ovima, voćnjacima, vinogradima... Oštro ćemo zastupati pravo Hrvatske da odlučuje o svojim interesima, pravo hrvatske Vlade da novcima hrvatskih poreznih obveznika financira domaću proizvodnju i hrvatsku poljoprivredu bez obzira na to što o tome misle guratelji kemijskih olovki u Bruxellesu. Hrvatska se smije i mora brinuti sama za sebe“, poručio je Dretar te je podsjetio kako je prije šest godina Andrej Plenković predstavio Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a onda se iz te tri Hrvatske regije iselilo 40.000 ljudi. Poručio je da nas čeka katastrofa ako joj ne stanemo na kraj jer je Plenković najavio sličan program i za sjever Hrvatske.

„Na nama je da ga zaustavimo kako nam ne bi i odavde protjerao 40.000 ljudi“, rekao je Dretal te je tomu dodao kako je vrijeme da vjerujemo u sebe, u iskreno hrvatsko srce te da se izborimo i pošteno radimo za Hrvatsku.

„Naša prekrasna kajkavska Hrvatska ima nevjerojatan paradoks da babica Štefica ode ujutro na misu i moli se Bogu, a na izborima glasa za komuniste koji su odgovorni za katastrofe koje je pretrpio naš narod na sjeverozapadu Hrvatske. Na nama je da sada probudimo duh ponosne Hrvatske“, poručio je Dretal.

Iz III. izborne jedinice glasno je poslana poruka: „Vrijeme je za pokret! Domovinski pokret! Ustanite i ostanite!“, navodi se u priopćenju Domovinskog pokreta.

VIDEO Milanović uzvratio Butkoviću: 'Osam milijuna kuna državnog novca, Olja, potrošio si da bi obiteljska birtija više zarađivala'

 

Komentara 1

DU
Deleted user
07:20 08.04.2024.

Da li Penavu peće savjest da je Josip Štrok otišao u Irsku dok je Penava bio u HDZ-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije