Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koalicija hdz-a

Predstavili kandidate za župana Brodsko-posavske županije

Danijel Marušić (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
09.05.2013.
u 20:57

Za idući mandat župana Brodsko-posavske županije koalicija ovih pet stranaka podržava sadašnjeg župana Danijela Marušića (HDZ), koji je ujedno i nositelj liste za Županijsku skupštinu

Pod sloganom \"Jer živim za županiju\" u hotelu \"Savus\" javnosti su danas predstavljeni kandidati HDZ-a i koalicijskih partnera za župana Brodsko-posavske županije, županovi zamjenici, te zajednički koalicijski program stranaka Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, Hrvatsko socijalno-liberalne stanke, Hrvatske seljačke stranke i Stranke umirovljenika. 

Za idući mandat župana Brodsko-posavske županije koalicija ovih pet stranaka podržava sadašnjeg župana Danijela Marušića (HDZ), koji je ujedno i nositelj liste za Županijsku skupštinu, a za njegove zamjenike istaknuli su sadašnjeg zamjenika župana za gospodarstvo iz redova HSS-a Davora Vlaovića i Dunju Magaš (HDZ) pročelnicu Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno planiranje Brodsko-posavske županije. Izborni program uglavnom nastavljaju na pokrenute projekte iz prethodnog razdoblja. Istaknuli su nekoliko projekata, no međutim naglasak stavljaju na tri područja: gospodarstvo, cestogradnju i komunalnu infrastrukturu.

U domeni gospodarstva planiraju dovršetak Centra izvrsnosti za obnovljive izvore energije, Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoj, te 12 projekta financiranih sredstvima iz EU fondova.Tvrde da su ti projekti vrijedni 892 milijuna kuna. Pored redovitog održavanja cesta u cestogradnji planiraju završetak južne obilaznice u Novoj Gradiški i istočne vezne ceste u Slavonskom Brodu. Od značajnijih investicija u komunalnoj infrastrukturi kao najvažnije ističu završetak izgradnje nekoliko vodoopskrbnih sustava, izgradnju sustava vodoodvodnje za cijelu županiju, a u predizbornom programu naglašavaju i poprilično zahtjevan projekt kojim bi priključcima na distributivnu mrežu pitku vodu doveli u svako domaćinstvo u Brodsko-posavskoj županiji.

- Prioritet u narednom mandatu svakako će biti razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Prije svega u središtu naše pozornosti bit će nezaposlene žene, starije osobe koje su ostale bez posla i druge osjetljive skupine ljudi. Važan je kontinuitet rada i vjerujem da građani prepoznaju naš rad i brojne projekte u poljoprivredi, zdravstvu, infrastrukturi, školstvu i drugim oblastima. S povjerenjem građana nastavljamo gdje smo stali, a to povjerenje sigurno nećemo iznevjeriti - istaknuo je kandidat za župana Danijel Marušić.

Dosadašnji zamjenik župana za gospodarstvo, a sada ponovo kandidat za zamjenika župana Davor Vlaović je dodao: \"U prošlom mandatu imao sam izvrsnu suradnju sa županom Danijelom Marušićem i naš tim je uspio realizirati projekte vrijedne milijune kuna. Izvrsno smo upoznati s prilikama u kojima se nalazi naša županija, dobro poznajemo projekte koji se provode ili planiraju provesti i smatram kako će nam birači dati svoje povjerenje kako bi nastavili raditi za njih.\" Dunja Magaš, kratko se predstavila okupljenima i istaknula kako joj je iznimna čast što je ispred koalicije kandidirana za zamjenicu župana, te je dodala:\"Očekujem da će moji glavni poslovi i dalje biti izvršno-upravni, na način kako sam i dosada radila i kako jedino znam, dakle u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, širom otvorenih vrata investitorima i uvijek na usluzi građanima.

>>HDZ za Zagreb predložio projekte koji će se financirati iz fondova EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije