Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRTIĆI U Kninu je još uvijek mnogo roditelja koji djecu ne upisuju u vrtić

Predškolski odgoj važan za djecu

12.12.2008.
u 15:23

KNIN – Kninski Dječji vrtić “Cvrčak” od 1995. godine uspješno provodi programe predškolskog odgoja djece, ali i različite projekte za koje su dobili i brojne strukovne nagrade.

Unatoč tomu u Kninu je još uvijek veliki broj roditelja koji svoju djecu ne upisuju u predškolske programe.

U kninskom Gradskom vijeću često se aktualizira problem slabog upisa djece u dječji vrtić, a kao uzrok se navodi slaba osviještenost nekih roditelja o važnosti predškolskog odgoja za razvoj i socijalizaciju njihove djece.

No, ravnateljica kninskog Dječjeg vrtića “Cvrčak” Zdenka Pelikan otkrila nam je da slaba osviještenost roditelja nije jedini razlog zbog kojeg roditelji ne upisuju djecu u vrtić.

– Dijelom je riječ i o financijskoj situaciji u obitelji, gdje su roditelji nezaposleni i nisu u stanju slati djecu u vrtić, a dijelom i nepotpuna slika o značenju tog razdoblja u razvoju djeteta – kaže nam ravnateljica kninskog dječjeg vrtića Zdenka Pelikan. Ona je istaknula i važnost institucionalnog odgoja djece.

– Institucionalni predškolski odgoj je jako važan za cjeloviti razvoj djeteta. Posebno je važan za socijalno emocionalnu zrelost djeteta te za usvajanje vrijednosti za život u zajednici za što je razvojna dob do sedme godine i te kako presudna – upozorava ravnateljica kninskog Dečjeg vrtića Cvrčak Zdenka Pelikan.

Dječji vrtić “Cvrčak” trenutačno pohađa 238 djece, koja su raspoređena u deset mješovitih skupina.

U tim se mješovitim skupinama realiziraju šestosatni i desetosatni primarni programi, ali i program koji je namijenjen za djecu koja idu u jaslice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije