Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Predsjednika PK Jug sumnjiče da je klub oštetio za više od milijun kuna

Policija raspoređena po centru Dubrovnika tijekom posjeta Mikea Pompea
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
01.06.2021.
u 09:35

Sumnjiči ga se da je uime tih trgovačkih društava ispostavljao račune klubu za razne usluge koje nisu izvršene, pa je klub neosnovano platio te račune, čime je klub oštećen za  za 48.100 kuna.

Muškarac (57) sumnjiči se za više zloporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje isprave, a istragu je protiv njega pokrenulo Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku. One je, inače, bio predsjednik jednog kluba u Dubrovniku, ali i voditelj triju trgovačkih društva iz Dubrovnika koja su isto pod istragom. Ukupna je šteta oko milijun kuna, a prema neslužbenim informacijama riječ je Stanku Manenici i Plivačkom klubu Jug.

Sumnjiči ga se da je od početka 2012. do kraja rujna 2019. kao predsjednik kluba davao pozajmice trgovačkim društvima koja je vodio. Osim toga, sumnjiči ga se i da je uime tih trgovačkih društava ispostavljao neistinite račune klubu za usluge koje se nisu obavile. Tako je ishodio prijeboj međusobnih potraživanja pa je klub oštećen za 313.000 kuna. Sumnjiči ga se da je uime tih trgovačkih društava ispostavljao račune za razne usluge izvršene klubu iako te usluge nisu izvršene, pa je klub neosnovano platio te račune, čime je klub oštećen za 48.100 kuna.

Osim toga, Manenica se  sumnjiči da je kao osoba koja je raspolagala novcem kluba za sebe uzeo i zadržao dio novca uplaćenog na žiroračun kluba. Radilo se o članarinama i drugim uplatama, a klub je oštećen za 737.978 kuna. Sumnjiči ga se da je od nekih hotela u Hrvatskoj i inozemstvu pribavio račune u kojima je lažno prikazano da je klub koristio hotelski smještaj, a na temelju tih računa njemu je isplaćeno 73.066 kuna. Nadalje, Manenica se sumnjiči i da je preko lažnih putnih naloga sebi i drugim osobama neosnovano isplatio 132.069 kuna.  

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lukatia
10:26 01.06.2021.

Još jedan član.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije