Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povlači se

Predsjednik Uprave Uljanika dao mandat na raspolaganje

Gianni Rossanda
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
28.08.2018.
u 00:08

Hajka na mene osobno postala je sredstvo da se otkloni pozornost s bitnih problema brodogradnje u Puli i Rijeci", naveo je Rossanda

Predsjednik Uprave Uljanika, Gianni Rossanda potvrdio je Hini da od utorka daje svoj mandat na raspolaganje Nadzornom odboru Društva.



Ustvrdivši kako je proteklih tjedana iz odgovornosti prema Uljaniku u kojemu radi od studentskih dana, javno najavio svoje povlačenje istog trenutka kad se izabere novi Nadzorni odbor i nova Uprava, Rossanda je poručio kako nije želio blokirati funkcioniranje ovog, kako je rekao "složenog sustava od kojeg svi radnici s pravom očekuju rješenje aktualnog problema, ali i dugoročno rješenje pitanja brodogradnje".

 


"Proteklih godina, mjeseci i tjedana danonoćno sam radio i surađivao sa svim ministarstvima, sindikatima, brodovlasnicima i poslovnim partnerima te posebno na pripremi programa restrukturiranja. Hajka na mene osobno postala je sredstvo da se otkloni pozornost s bitnih problema brodogradnje u Puli i Rijeci", naveo je Rossanda dodavši da svoj mandat stavlja na raspolaganje jer "od utorka ujutro ne želi ni jednom svojom odlukom učiniti ništa što nije podržano od dioničara ili onih koji javno pozivaju na njegovu ostavku".

 


"Isključivo radi radnika Uljanika kojima je prema izjavama sindikata obećano rješenje za dvije plaće, stojim na raspolaganju za sve nužne tehničke radnje bez kojih sukladno Statutu Društva nije moguće realizirati to najvažnije pitanje za sve radnike", poručio je Rossanda.

Potvrdio je i da su davanjem mandata predsjednika Uprave na raspolaganje Nadzornom odboru Uljanika, sve uprave i direktori društava supsidijara također dali svoje mandate na raspolaganje.

 

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:35 28.08.2018.

Namirio se, debelo se namirio, evo vam mandat, vi i vaš mandat, meni dosta za pet pokoljenja pa vi laprdajte i dalje.

AA
Aartur
01:22 28.08.2018.

Običan cirkus i predstava za medije. Dao je mandat na raspolaganje nadzornom odboru, a svi članovi Uljanikovog nadzornog odbora su također već podnijeli ostavke, uključujući i predsjednicu Renatu Kašnjar-Putar. Sve što je ostalo od Uljanika su ogromni dugovi i sindikati koji misle da su još u radničkom samoupravljanju. Neka se netko smiluje i proglasi stečaj, ovo je mučno za gledati.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
00:38 28.08.2018.

Vrati pare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije