Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26. svibnja

Predsjednica raspisala izbore za Europski parlament

Zadar: Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala svečanoj sjednici u povodu Dana Sveučilišta u Zadru
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
26.03.2019.
u 12:41

Izbori će se održati u nedjelju 26. svibnja na biračkim mjestima u Hrvatskoj i u diplomatsko konzularnim predstavništvima RH u svijetu

Predsjednica RH Kolinda Grabar - Kitarović raspisala je izbore za članove Europskog parlamenta, priopćili su danas s Pantovčaka. Izbori će se održati u nedjelju 26. svibnja na biračkim mjestima u Hrvatskoj i u diplomatsko konzularnim predstavništvima RH u svijetu.

Kako odluka o konačnom datumu povlačenja Ujedinjenog Kraljevstva iz EU nije donesena, u odluci se spominju dvije mogućnosti.

U odluci o raspisivanju izbora, koju je predsjednica potpisala jučer, kaže se da Hrvatska bira 12 članova Europskog parlamenta. Ako na početku parlamentarnog saziva Europskog parlamenta 2019. do 2024. Ujedinjena Kraljevina još bude država članica EU, 11 članova iz Hrvatske preuzima dužnost sve dok povlačenje UK ne počne proizvoditi pravne učinke, kada dužnost preuzima i 12. član iz RH, kaže se u odluci.  

Video: Okrugli stol predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Komentara 9

DU
Deleted user
08:29 26.03.2019.

U pravo vrijeme , da je bilo par dana prije falilo bi novaca za političare !

BU
Budak
08:39 26.03.2019.

Dobro krenula katastrofalno završila. Objesila se za vlastiti populizam.

AN
antonelić
09:57 26.03.2019.

otkada se kolinda uspela na vrhove obrnutih piramida , gdje pušu kozmički vjetrovi , mnogo toga se promijenilo ... postala je precjednica svih hrvata ( autohtonih , iseljenih i raseljenih ) , kraljica balkana , dvostruka počasna doktorica , redovna studentica , udaraljka šakom po stolu ... uvela nas je u eru blagostanja , među najprosperitetnije države u ojropi ( iza bugarske ali još uvijek ispred albanije ) , pokazala je ljubav prema životinjama ( deva u đurđevcu i kika na pantovčaku ) ... taj njezin samoprijegoran rad ipak je ostavio traga na njenom umornom licu ... više se ne smiješi kao prije, nema niti onog nakezivanja , usta su joj stisnuta , a ne vidimo ni njezin novi cirkularac ... zrela je za penziju ! ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije