Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Prigodni razgovor'

Predsjednica pozvala Putina, a Plenković tvrdi: To je dio dogovora

Plenković Kitarović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.03.2018.
u 17:20

Plenković o tome bi li Hrvatska mogla biti mjesto za susret Trump-Putin: Sve je moguće. Nismo o tome do sada razmišljali.

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je u četvrtak u Bruxellesu poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da posjeti Hrvatsku, kazavši da o primjerenosti toga poziva treba pitati predsjednicu.

"Vidio sam maloprije tu vijest. Predsjednica je očito razgovorala s predsjednikom Putinom nakon njezina posjeta prije nekoliko mjeseci Moskvi i Sočiju. Vjerojatno je to dio dogovora od tada, koliko sam ja razumio nakon što smo razgovorali nakon njezina posjeta. Ovo je sigurno bio prigodni razgovor nakon njegova reizbora", rekao je Plenković.

Upitan je je li se konzultirao s predsjednicom i je li znao da će pozvati Putina u Hrvatsku, Plenković je odgovorio: "vidjeli smo se sinoć".

Plenković Kitarović
1/13

Na pitanje smatra li primjerenim poziv u ovom trenutku nakon napada nervnim otrovom u Engleskoj, Plenković je rekao da je to pitanje za predsjednicu.

 "To je nešto što morate pitati predsjednicu. Ona razvija dijalog s ruskim predsjednikom već neko vrijeme. Meni se čini da je to u kontekstu njihova dijaloga u proteklih nekolko mjeseci, a manje je vezano za recentna zbivanja", rekao je Plenković.

Europska unija je podijeljena oko čestitanja Vladimiru Putinu na njegovu reizboru za predsjednika. Predsjednik Komisije Jean-Claude Juncker, njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron čestitali su Putinu, dok dio drugih čelnika to ne želi, pogotovo u svjetlu napada na bivšeg ruskog špijuna u Engleskoj, za koji Velika Britanija optužuje Rusiju.

Plenković je odgovorio i na pitanje bi li Hrvatska mogla biti mjesto za susret Trump-Putin, o kojemu se u posljednje vrijeme govori da bi se mogao održati na neutralnom terenu.

"Sve je moguće. Nismo o tome do sada razmišljali. Vidio sam izjavu predsjednika Donalda Trumpa nakon telefonskog poziva prije par dana. Vidjet ćemo, ima vremena", rekao je Plenković.

Komentara 14

RI
rimac444
20:52 22.03.2018.

Kada je Putin dolazio u Srbiju i Sloveniju , naša gamad je bila očajna, pljuvala po svemu što nije došao u Hrvatsku, sada im smeta što bi mogao doći u Hrvatsku.. Zvale su ga i bitange predšasnici dikobraz i lignja pa nije dolazio

PR
prajdali100
18:54 22.03.2018.

Opet fijasko hrvatske vanjske politike.Stvarno smo neozbiljna država.

PE
Pero1121
09:23 23.03.2018.

No, konačno jedan pametan potez. U svakom slučaju možemo imati više koristi od rusa nego od amera. Iako smo i jednima i drugima poprilično nebitni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije