Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezgodno slovo 'Č'

Predsjednica Općinskog suda: Nije neznanje već je pečat oštećen

Ivana Mašić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
19.09.2018.
u 12:34

Pogreška na pečatu izazvala brojne komentare...

Objavljena slika u Facebook grupi Jezični FAIL - Nepismenost naša svagdašnja jednog sudskog spisa s Općinskog suda u Novom Zagrebu s otiskom pečata koji sadrži pravopisnu pogrešku izazvala je mnogo komentara u javnosti i na društvenim mrežama. Mnogi su se čudili kako riječ 'Općinski' zapravo sadrži slovo 'č', a pečat kojim se ovjeruju dokumenti takvu pogrešku.

Nakon svega reagirala je predsjednica Općinskog suda u Novom Zagrebu, Ivana Mašić.

- Na portalima je objavljeno da na pečatu Općinskog suda u Novom Zagrebu postoji pravopisna pogreška jer stoji „Opčinski sud u Novom Zagrebu“. Nedvojbeno je da otisnuti tekst treba biti: „Općinski sud u Novom Zagrebu“. Točno je da otisak pečata pokazuje navedenu pogrešku. Riječ je o tehničkoj pogrešci, zbog oštećenja na pečatu koje je nastalo uslijed njegova korištenja. Ako se malo pažljivije pogleda otisnuti tekst, onda se vidi da je slovo „č“ nepravilnog oblika. Nepravilnost je posljedica oštećenja na pečatu, a ne neznanja - naglasila je Mašić te dodala:

Foto: Screenshot/Facebook

- Oštećeni pečat bit će zamijenjen u najkraćem mogućem roku. Hvala medijima što prate rad Općinskog suda u Novom Zagrebu i na upozorenju. Možda je, radi objavljivanja uravnotežene informacije, ubuduće moguće zatražiti objašnjenje prije objave informacija koje stvaraju pomalo negativan i pogrešan dojam. Hvala na razumijevanju.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
16:27 19.09.2018.

Kada je toliko pametna, zasto nije osobno vidjela neispravnost pecatirajuci svaki dan,vec je reagirala na primjedbu fizicke osobe.Uhljeb do uhljeba.

BL
bluesbob
12:35 20.09.2018.

Bit če da je dotićna gramatićki oštečena...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije