Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. Grabar-Kitarović:
Povratak na članak

'Moderna hrvatska država počiva na pomirbi djece ustaša i partizana'

"Drage Hrvatice i Hrvati u domovini i iseljeništvu, pripadnici svih manjina, okrenimo se budućnosti i zajedno gradimo našu jedinu i vječnu Hrvatsku!"

Komentari 296

MO
mozdaznam
18:35 09.05.2016.

ne možeš ispraviti ništa. dovoljno je da jedna buddala od nas 3+ miliona u ovoj državi nešto javno izjavi poput i da je na malo bitnijih funkciji svi svjetski mediji će nas proglasiti ustaašama sve skupa i zajedno. jednostavno se ne možeš borit protiv tog. moj Dida je bio usstaša. pobjegao od Srba iz bosne koji su mu selo razorili. jedino sam shvatio da ni on sam nije pojma imao u čemu je sudjelovao pa kako da ja kao 27- godišnjak veličam nešto što ni on nije znao. domoljublje himna grb tolerancija čuvanje kućnog praga i hrvat prije svega. amen

VL
MA
marsovac
18:38 09.05.2016.

ha, ha, ha, Hrvat je ustasa a partizan yugos. Cim kazes da si Hrvat onda si automatski ustasa. Nema kraja dog crveni ne priznaju da su vodili diktaturu proleterijata,.......bolje receno crveni teror. I isto tako svaku Hrvatsku pomisao izjednacili sa ustasama.

VL
TB
taras.buljba
18:32 09.05.2016.

nemoguca misija

VL
Avatar onoffon
onoffon
18:36 09.05.2016.

Bit će pomirbe tek kada se otvore arhivi i kada se obzani istina o II. svjetskom ratu i poraću. Sve drugo je politikanstvo, razbacivanje floskuletinama i autističan pokušaj skupljanja političkih bodova.

VL
Avatar LaMer
LaMer
18:49 09.05.2016.

Prestanite prodavat demagogiju , nisu Hrvati više takve guske u magli da vam to popuše . Bez provedene lustracije i revizije lažne orjunaške hrvatske povijesti u istinitu , nema slobode Hrvatskog naroda ni slobodne Hrvatske Države ! Apologati neprijateljske jugoslavenskee ideje nemaju što tražit u hrvatskoj izvršnoj vlasti jer su neprijatelji samostalne Hrvatske Države , uvijek bili i uvijek će biti !

VL
OR
orguz
18:40 09.05.2016.

Pa kako se pomiriti kad smo mi desni ubojice , a oni "sveci". Na temelju čega se pomiriti predsjednice? Sa tim da je u Hrvatskoj ubijeno 1.000.000 ljudi? Pa pogledajte više popis stanovništva srbije iz 1931 i nakon rata i sve će vam biti jasno. Čak za to ne trebaju niti povjesničari...Priznajmo da je titi bio dobar, komunisti dobri, a mi zločinci i pomirimo se? E pa to ne ide tako drugarice predsjednice.

VL
4M
4mazge
19:25 09.05.2016.

Modernu hrvatsku državu su izvojevali samo moderni hrvati koji ne žele gledati u prošlost nego u budućnost i u pronalaženju prosperiteta za sebe i obitelj! A ideološki rat na ovim prostorima nikad nije ni završio, niti će!...jer se žestoko radi na dijeljenju a ne spajanju!....i gle čuda to se inteziviralo u zadnjih nekoliko mjeseci!

VL
MU
mustanica011
18:52 09.05.2016.

Hoće li djeca i unuci naših BRANITELJA dobivati mirovine kao i partizanska a dobivaju ih čak i dvanaestogodišnjaci.Činjenice na stol raspravimo to javno nek se zna što je istina a što ne i onda nema podjela.Nek se zna zašto bitorajecc snima onakve spotove.

VL
DU
Deleted user
20:05 09.05.2016.

hrvatski narod ce ostati upisan u povjest europe kao rijetko koji drugi koji je sam sebe oslobodio..opljacka i ponovno zarobio..

VL
AU
audiat
19:01 09.05.2016.

Interesantno dok je Hdz bio pod vodstvom Ive Sanadera i dok je on bio predsjednik vlade koliko je meni poznato nije se pricalo o ustasama i partizanima.Postavlja se pitanje zasto sada se o tome prica .Tko je pustio macka iz vrece?

VL
Avatar majmunranko
majmunranko
18:36 09.05.2016.

Čekajte malo, drugarice Kolinda, a što ćemo s okretanjem budućnosti? Kakvo je to okretanje budućnosti ako svaki dan služamo o zločinačkim ustašama i kompaniji? Nadalje, san o slobodnoj Hrvatskoj ostvarili su i ljudi koji su na ramenu nosili znak s natpisom ZA DOM SPREMNI. Znam da bi bi sad najradije da nisu, da su se postrojbe iz Domovinskog rata zvale po Bošku Buhi i Radi Konačru, ali nisu. Stoga, tko se god pozivao na slobodnu Hrvatsku u Domovinskom ratu, ima se s poštovanjem odnositi prema svim braniteljima, uključivo i onima koji su nosili oznaku Za dom spremni. Tko to ne radi, tko omaložava Za dom spremni, taj omaložava i hrvatske branitelje i Domovinski rat, to je četničko smeće, ma koliko kod glumio Hrvata, ili domoljuba.

VL
Avatar Tranquillo
Tranquillo
19:26 09.05.2016.

Srbi ovakvih problema nemaju. Kako god okreneš, puno su složniji, barem po ideološkim razlikama. Puno lakše pretaču kokardu u petokraku i obrnuto. Jednostavno ispadaju lukaviji od nas. Nema NDH i granica na Drini, nema SRH i komunističkog jednoumlja. Ima RH nastale u obrambenom ratu, kao što i piše u Ustavu. To mora biti polazišna točka, a ne šta je čiji deda ili pradeda radio 1941. Jedne su tlačili Mađari, druge Austrijanci, treće Talijani, četvrte Turci. Te razlike se moraju tretirati kao faktor ujedinjenja a ne razjedinjenja.

VL
KA
Kabulkowski
19:49 09.05.2016.

Meni se cini da je ona lajkala Bitorajcev video na YT.

VL
ZV
Zvonko60
18:57 09.05.2016.

Povjest je za neke učiteljicaa života a neki neče nista naucit ni da imaji sto života. Prvo zavadi pa miri. Tudman je bio povjesnicar, partizan..otac Domovine..drugi mu nisu ni do kolena.

VL
Avatar imotska115
imotska115
19:07 09.05.2016.

Predsjednica ima dobru manu ali oni ili mi na ovakav nacin sa medijima i ostalim drugima mi nemamo prosperiteta, sve dok jedni i drugi se ne sastanu na livadi i pocni kosit, da se vidi koji je bolji vakal.

VL
BA
bakulušić
20:46 09.05.2016.

U mome selu nitko nije znao tko su fašisti, tko su nacisti, što tko želi i što će na kraju biti. Sa strahom su iščekivali rat.Iz moje kuće nitko nije bio ni u ustašama ni u partizanima. Stric je bio mobilizirani hrvatski domobran, otac petero male djece. Sinjski partizani su ga raskomadali kad je, nenaoružan, krenuo u selo obići obitelj. Do devedesetih nismo znali gdje je pokopan niti smo smjeli pitati. Ni danas ne smijemo pitati tko ga je ubio. Nečiji avioni su bacili bombu na našu kuću, ubijeni su mi baka, sestra, teta i dvoje rođaka. Otac je tjedan dana skupljao ostatke tijela. Sad im se imena nalaze na židovskom spomen-zidu kao - žrtve Jasenovca. Može li gospođa Predsjednica moje najmilije vratiti kući jer, kad ja nešto pokušavam, kažu da vršim reviziju povijesti. Gospođo Predsjednice, lijepo i poticajno govorite no, to je samo popis želja. Nema pomirbe bez istine, nema pomirbe bez kajanja, nema pomirbe bez oprosta. Na dobrom ste mjestu, pokušajte nešto učiniti u tom smjeru. Od lijepih riječi neće biti ništa, vjerujte mi!

VL
MG
marijan.glamocak
21:52 09.05.2016.

Koliko god bila plemenita ideja pomirenja ustaša i partizana ona nije moguća. Parrtizani su ustaše i svoje nesumišljenike poubijali bez suda. Nitko za to nije odgovarao niti se pokajao. Sam je Zoran Milanović ZAKONSKI štitio udbine sinove i kćeri koji su okvavili ruke i savjesti terorističkim ubojstvima širom Europe napose i ostatka svijeta. Predsjednica nije realna jer polazi po komunističkom principu izjednačavanja protivnika, i zahtjeva slijepački si pružiti ruke bez obzira na istinu i pravdu.

VL
DU
Deleted user
22:22 09.05.2016.

daj ne lupetaj partizani su jugoslavenski ratnici, neprijatelji svake hrvatske

VL
BE
beppi
19:40 09.05.2016.

Sta to nisi izjavila prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora, onda vam je bilo OK desnicariti. Trebate će godine da se Hrvatska riješi toga, a sve samo da bi došli na vlast. A sada, svaki dan vas neki zamjenik ambasadora operee ili otkaže sastanak.

VL
DU
Deleted user
19:37 09.05.2016.

A baš nam je krenulo. Što fali ratovanju ustaša i partizana. Ionako nema ništa pametnije za raditi..

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.