Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar obrazovanja

Šustar: Donijet ćemo strategiju i novi cjeloviti zakon o sportu

Predrag Šustar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
01.03.2016.
u 17:47

-Hrvatskoj nedostaje jasna strategija o sportu i to će ova vlada sasvim sigurno donijeti- izjavio je ministar nakon što je otvorio novoizgrađenu sportsku dvoranu osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u utorak je u kaštel Novom najavio kako će sadašnja vlada donijeti Strategiju o sportu u Hrvatskoj na temelju koje ćemo imati novi cjeloviti zakon o sportu, te je poručio kako u hrvatskom sportu nisu potrebne podjele na "sjever" i "jug".

-Hrvatskoj nedostaje jasna strategija o sportu i to će ova vlada sasvim sigurno donijeti- izjavio je ministar nakon što je otvorio novoizgrađenu sportsku dvoranu osnovne škole Bijaći u Kaštel Novom.

Šustar je rekao kako treba priznati da je i u mandatima prethodnih vlada bilo napora da se napravi strategija sporta.-Žao mi je što ona nije donesena, sigurno ćemo je dovršiti i temeljem toga imat ćemo novi cjeloviti zakon o sportu-  poručio je ministar Šustar.

Po njegovom tumačenju, ključno je da se svi ti dokumenti moraju donijeti konsenzusom, kao što je, kako je podsjetio, sada bilo s odgojem i obrazovanjem.
-Ne trebaju Hrvatskoj podjele, to je nešto što uopće nije produktivno. Dobro je da postoje različita mišljenja, međutim ona moraju biti produktivna, a ne da imamo ovu neželjenu podjelu na 'sjever' i 'jug' - to u Hrvatskoj nikome ne treba- istaknuo je Šustar.

Zamoljen za komentar nesporazuma u vezi primjerene Zakona o sportu u Hrvatskom nogometnom savezu, ministar Šustar je rekao kako je razgovarajući sa svim dionicima tog nesporazuma stekao vrlo jak dojam da svi žele provoditi zakon i da ga nitko ne dovodi u pitanje. -Međutim, te odredbe moraju biti jasne i to je nešto što uvijek mora vrijediti kad je primjena zakona u pitanju- kazao je ministar Šustar podsjetivši kako se pretežito priča o vrhunskom sportu za koji se obično vežu neke negativne konotacije.

Aktualna je i polemika u koje ministarstvo treba smjestiti sport, je li mu mjesto u MZOS-u ili u nekom drugom resoru. Ministar Šustar smatra kako bi sport trebalo zadržati u sadašnjem ministarstvu jer "sport ima ulogu odgoja u školama, a postoji i akademski sport u sklopu kojeg nas očekuju Europske sveučilišne igre u Rijeci i Zagrebu."
-To nam daje jaki razlog da o sportu promišljamo unutar ministarstva- dodao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

>>Boris Jokić: Ostane li reforma na razini dokumenta, treba je odmah prekinuti

>>Prvašići neće strepiti od jedinica jer ih više neće biti

Komentara 23

Avatar abakus
abakus
17:55 01.03.2016.

Je li to Šustar uspio izreći još jedno "odlučno" možda... Ako je suditi po onome što je pokazao kod Stankovića, taj bi vrlo rado sjedio ne samo na dvije stolice, nego i na tri, četiri, pa i više istovremeno. Da mu nije Stanković, i to vrlo blago, "zavrnuo ruku", ne bi se Šustar izjasnio čak ni oko tako benignog pitanja kao što je smatra li da sport treba ostati u njegovom ministarstvu.

DR
De Rossi
07:53 02.03.2016.

Sva sreća da Most neće dozvoliti ovom šarlatanu da zaštiti Karamarkovog i Kolindinog privatnog kriminalca Maminja...

ST
Stipeprof
08:55 02.03.2016.

Kajin, a da ti prvo naučiš da se riječ hrvatski piše malim slovom a da tek nakon toga počneš dijeliti lekcije o pravopisu? Što misliš o toj ideji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije