Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povorka ponosa

Štromar: Pozvao sam Plenkovića na Pride, blizu je

Zagreb Pride 2017.
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
10.06.2017.
u 17:44

"Pozvali su me da dođem i ja sam se odazvao. Mislim da je to dobra poruka"

Možda i najiščekivanija osoba na šesnaestoj Povorci ponosa LGBTIQ osoba i obitelji bio je HNS-ovac Predrag Štromar kojemu je dolazak na tu manifestaciju bio i prvi službeni potez otkako je postao potpredsjednik Vlade HDZ-ova premijera Andreja Plenkovića. Iako je Štromar još rano ujutro najavio svoj dolazak, među okupljenim mnoštvom vladala je sumnja da će se pojaviti, ali stigao je u točno 15 sati i 28 minuta.

– Pozvali su me da dođem i ja sam se odazvao. Mislim da je to dobra poruka. Mislim da je dobro da predstavnik Vlade dođe ovamo i da se vidi da treba podržavati različita mišljenja. Da se ne treba skrivati, treba izvući van sve ljude. I lijeve i desne, i zaraćene i nezaraćene. Moramo se pomiriti kao društvo i to nam mora biti cilj – poručio je Štromar ubrzo nakon svog dolaska. Bio je dobro raspoložen pa je tako izjavio i da je razgovarao s premijerom Plenkovićem o tome kako bi i on trebao doći na Pride kad je već blizu, ali onda je kroz smijeh kazao “da se samo šalio”.

Zagreb Pride 2017.
1/30

Prokomentirao je i činjenicu da su neki članovi iz redova njihovih novih koalicijskih partnera sudjelovali u Hodu za život, uključujući HDZ-ova ministra vanjskih poslova Davora Ivu Stiera.

– I jedni i drugi imaju pravo na svoje mišljenje. Svatko ima pravo iskazati svoje mišljenje, ali ne smije ugroziti ničije pravo na život. Nitko ne smije ugrožavati pravo onih koji misle drugačije bez obzira na to o kome se radilo. Da me krivo ne shvatite, slobodu mišljenja možete koristiti tako dugo dok ne ugrožavate tuđu slobodu – kazao je Štromar.     

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE.

Komentara 37

CR
crvenipopivan
17:52 10.06.2017.

S tim vrijednostima Hrvatima će konačno krenuti...

Avatar alien79
alien79
18:11 10.06.2017.

Ovaj Bob Rock se izurinirao po demokršćanstvu hadezeovaca. Spavaš li mirno Plenkoviću Andrija?

DH
dalibor.hren
18:21 10.06.2017.

Čime se to ponose?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije