Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspodjela saborskih odbora

Predrag Matić odbio Odbor za ratne veterane

Predrag Matić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
24.01.2016.
u 21:30

Ranko Ostojić trebao bi biti predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost unatoč protivljenju HDZ-ovaca

Hrvatski sabor jučer je imenovao i predsjednike i članove radnih tijela. Mjesta koja će preuzeti članovi dosadašnje vlade zasad su još prazna, sve dok ne aktiviraju svoje saborske mandate. Tako je prazno ostalo čelno mjesto Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jer ga treba popuniti Ranko Ostojić, unatoč protivljenju HDZ-ovaca koji smatraju da bi se odbor mogao baviti temama iz Ostojićeva mandata, čime bi se on mogao naći u sukobu interesa.

Mostov Robert Podolnjak vodit će Odbor za Ustav, iako je ujedno i potpredsjednik Sabora, što dosad nije bila praksa. HDZ-ov Gordan Jandroković vodit će Odbor za europske poslove, a njegov kolega Davorin Mlakar Odbor za vanjsku politiku. Bandićev Miodrag Demo bit će na čelu Odbora za ratne veterane u kojem, zanimljivo, nije želio sjediti bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić.

HDZ-ovi Goran Marić vodit će Odbor za financije, Domagoj Ivan Milošević Odbor za gospodarstvo, Andrija Mikulić Odbor za medije, a Ladislav Ilčić iz Hrasta na čelu je Odbora za obitelj, mlade i sport. Šef HSS-a Branko Hrg vodi Odbor za poljoprivredu, Mostova Ines Strenja Linić Odbor za zdravstvo, a njena kolegica Jasna Matulić Odbor za regionalni razvoj. Furio Radin i u ovom će mandatu voditi Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a Gordana Rusak Odbor za obrazovanje. SDP-ova Gordana Sobol vodit će Odbor za ravnopravnost spolova u kojem sjede samo žene. HDSSB-ov Josip Salapić član je Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te Odbora za pravosuđe, što je očito utjecalo na Glavaševu odluku da njih dvojica podrže novu vladu.

>>Saborske zamjene za ministre

>>Potvrđena Vlada s 83 glasa za, izvršena primopredaja vlasti. Orešković: Idemo raditi

Komentara 47

BU
Bulaba
21:33 24.01.2016.

Matić će zauzeti mjesto u Odboru za mobilizirane dragovoljce, lažne invalide, lažne PTSP-ovce, lažne zapovjednike, lažno radno nesposobne, lažne uništavače tenkova, branitelje s prve linije u Crikvenici i one koji su bježali s prve linije zbog lažno uraštenog nokta.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
21:36 24.01.2016.

ha ha pedja je legenda, 1998 u vukovaru piva nase pisme, 2003 optuzuje sdp a 2016 član je sdp-a.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:17 24.01.2016.

Dajte molim vas malo ozbiljnosti i ne nasjedajte na ove seoske skojevske provokacije, ništa oni neće biti niti im se išta nudi, izgubili su izbore i sljedi vritnjak, kraj priče.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije