Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši ministar

Matić: Branitelja će biti kao u priči, svi koji imaju išijas...

Predrag Matić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.06.2018.
u 11:04

"Dio braniteljske populacije misli da je proračun torba Sport Billyja iz koje se samo daje. U Hrvatskoj će ostati samo branitelji kao 'Pale sam na svijetu'", rekao je Matić

Bivši ministar branitelja Predrag Matić gostovao je emisiji Novi dan N1 televizije, gdje je  komentirao prijam kod predsjednice u povodu Dana državnosti i nove zahtjeve branitelja za priznavanje invaliditeta.

Matića su pitali je li bio pozvan na prijam na Pantovčaku u Uredu predsjednice.

"Bio sam pozvan, ali naravno da se neću odazvati. Jer one osobe koje me nisu priznavale na funkciji, ne priznajem ni ja. Kada je bilo šatorašenje, tri puta je posjetila šatoraše, a potom i teroriste, a nikada nije mene posjetila. To je degutantno, da imamo predsjednika države, bio bih jako sretan, ali nemamo", rekao je, a na opasku da je upotrijebio naziv terorist rekao je: "Do plinskih boca bili su prosvjednici, a nakon plinskih boca bili su teroristi koji iznose plinske boce. Poslije su govorili da su prazne, ali prazne puške ne plaše se ubojica."

Nije iznenađen s novih 8490 braniteljskih zahtjeva za priznavanjem invaliditeta.

"Očekivao sam to i govorio o tome u Saboru u raspravi. Moj glas bio glas je vapijućeg u pustinji, ali i to je bilo uzalud. Poznajem sve te ljude poimence i tko je što u šatoraškom prosvjedu tražio. Vlada se tome nije uspjela oduprijeti. Ministar Medved  sindikalni je povjerenik šatoraša, ono što oni požele, to on napravi. Plenković nema snagu to odbiti jer, ako odbije, morao bi smijeniti ministra, a on bi se vratio u Sabor. A ministar je iz Karamarkove ekipe pa bi mu to ugrozilo većinu...", kaže Matić.

"Ako će biti 7000 novih branitelja ove godine, kao što kaže ministar, to je 7000 mirovina, 7000 invalidnina i 7000 novih stanova. Prvoga siječnja počinje novi pakao. Onda će se možda ostvariti želje predsjednice koja želi demografsku obnovu. Kad pripadnici HVO-a ostvare sva prava, onda nema druge nego da dođu u RH i tada ćemo popraviti i krvnu sliku Hrvatske", dodao je komentirajući Registar branitelja

"Da sam poduzetnik, ne bih nikada zaposlio hrvatskog branitelja kad vidim što sve oni traže. Zadovoljan je s plaćom od 5 tisuća kuna, ali samo prvi dan", rekao je te zaključio kako će posljedice po Hrvatsku biti loše. 

"Dio braniteljske populacije misli da je proračun torba Sport Billyja iz koje se samo daje. U Hrvatskoj će ostati samo branitelji kao 'Pale sam na svijetu'."

Pravi pakao počinje 1. siječnja 2019. jer je masa odredbi mahom povezana s financijskim stvarima. Taj dio branitelja nije tražio dostojanstvo, to nije ni bilo ugroženo, ugroženo je bilo samo njihovim ponašanjem. HDZ je zatvorio registar, a bit će novih branitelja. Invalida će biti kao u priči. Prosječni branitelj ima oko 56 godina kao ja. Sve koje bole leđa, imaju išijas, tražit će prava. Psihijatrijske klinike prepune su tražitelja koji skupljaju dokumente. Njih će HDZ na kraju izigrati i dat će onim podobnima – zaključio je Matić.

Predrag Matić
1/13

 

 

 

Komentara 76

Avatar markoii123
markoii123
12:48 26.06.2018.

Bravo Matiću,jedan od rijetkih danas koji imaju muda reći išta o ovim neradnicima i žderačima proračuna.

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
12:45 26.06.2018.

Jedino Matić ima muda reč bez zadrške istinu u facu "braniteljima", pod navodnicima jer u šatoru nije bilo istinskih branitelja nego samo ratnih profitera sa sise državne!

Avatar Dr Evil
Dr Evil
12:46 26.06.2018.

A šta je lagao?!? jeftinije bi bilo da smo 1991 angažirali strane plaćenike nego ove domaće koji su ocito išli u rat da to skupo naplate. Kako kod četnika nema PTSP-a?!? Jel su ovi naši takve mlakonje?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije