Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigli prijedlozi

Ovo su kandidati predloženi za Etičko povjerenstvo

Jasna Omejec
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
17.04.2019.
u 07:00

Vladajući su predložili bivšu predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec, profesora Pravnog fakulteta Davora Derenčinovića te politologa Peru Maldinija, a oporba politologa Gorana Čulara, književnika Vlahu Bogišića te umirovljenog profesora Stanka Uršića.

Vladajući i oporba dogovorili su se oko kandidata za Etičko povjerenstvo – nadstranačko tijelo javnog ugleda koje priopćenjima i upozorenjima djeluje na promicanje i ostvarivanje etičkih i demokratskih načela na izborima.

Ovo tijelo je Ustavni sud trebao formirati i prije početka kampanje, no kako oporba nije na vrijeme predložila svoje kandidate, s time se zakasnilo bar tjedan dana koliko već traje službena kampanja, pa, recimo, nije bilo tijela koje bi upozorilo SDP-ovca Gordana Marasa da je isticanje predizbornih parola u sabornici kršenje izborne promidžbe.

Vladajući su, tako, u Etičko povjerenstvo predložili bivšu predsjednicu Ustavnog suda Jasnu Omejec, profesora Pravnog fakulteta Davora Derenčinovića te politologa Peru Maldinija, a oporba politologa Gorana Čulara, književnika Vlahu Bogišića te umirovljenog profesora Stanka Uršića.

Predsjednik Povjerenstva po položaju je predsjednik HAZU-a Velimir Neidhardt.

VIDEO 16 najmoćnijih žena u hrvatskoj politici i društvu:

Komentara 13

I1
ing-12345
07:02 17.04.2019.

Bivšu predsjednica ustavnog suda Jasnu Omejec lagala je o svom radnom stažu da bi postala članica ustavnog suda. Trulež u hrvatskoj se nažalost nastavlja.

KO
koriolis
07:33 17.04.2019.

Ovi predlozeni imaju veze s Etikom,k'o Bog i sesirdzija.

JO
johaneseker
10:25 17.04.2019.

Isto sranje drugo pakiranje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije