Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državno izborno povjerenstvo

Pred predsjednikom Sabora prisegnula članica DIP-a Ivana Belec

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.09.2019.
u 13:29

Prisegnula je svojom čašću da će u obavljanju dužnosti članice DIP-a poštivati hrvatski Ustav i zakone te svoju dužnost obavljati savjesno i nepristrano.

Pred predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem danas je prisegnula članica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivana Belec, koju je Sabor na tu dužnost izabrao u srpnju

Prisegnula je svojom čašću da će u obavljanju dužnosti članice DIP-a poštivati hrvatski Ustav i zakone te svoju dužnost obavljati savjesno i nepristrano.

Zahvalila je na ukazanom povjerenju, a predsjedniku DIP-a i kolegama obećala odličnu suradnju. Sigurna sam da će moj doprinos biti negdje zapisan u provedbi izbornih procesa koji nas čekaju, rekla je Belec.

"Uvjeren sam da ćete kao jedna od članica DIP-a, svojom stručnošću, profesionalnošću, moralnim integritetom i nepristranošću dodatno raditi na osnaživanju Povjerenstva i svih njegovih dužnosti", rekao je Jandroković te zahvalio dosadašnjoj članici DIP-a Janji Horvat Drobnjak na njezinu doprinosu.

DIP, podsjetio je, kao stalno i neovisno državno tijelo, ima važnu ulogu u promicanju demokracije i njezinih vrijednosti u Hrvatskoj, niz je njegovih nadležnosti i aktivnosti u osnaživanju izbornih procesa. Pritom posebnu ulogu imaju njegovi članovi koji svojim stručnošću i iskustvom pridonose daljnjem unapređivanju i učinkovitoj provedbi izbornih procesa.

Članove DIP-a na mandat od osam godina bira Sabor većinom glasova svih zastupnika. Predsjednik, potpredsjednici i članovi Povjerenstva prije stupanja na dužnost polažu prisegu pred predsjednikom Hrvatskoga sabora.

Ključne riječi

Komentara 1

FN
Fr@njo
13:44 25.09.2019.

zar to nije uvreda za gospodju Belec..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije