Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na rijeci uni

Pred jednim od najljepših slapova u Europi postavio ploču i počeo naplaćivati ulaz

Foto: Provjereno/Nova TV
1/5
19.10.2023.
u 17:51

Godinama na obali izvodi građevinske radove, pričaju mještani. No on tvrdi - uređuje rijeku i obalu.

Jedan muškarac već godinama tvrdi da je vlasnik prilaza Štrbačkom buku i naplaćuje ulaz turistima. Slap visok 24 metra nalazi se na rijeci Uni u općini Donj Lapac, a smatra se jednim od najljepših u Europi.

Čovjek je postavio mramornu ploču s natpisom Una Mamea Park koji je sam izmislio i turistima naplaćuje ulaznice, a ekipi Provjerenog Nove TV pokušao je zabraniti snimanje jer im, kako kaže, on nije dao dozvolu. Mještani problem uporno prijavljuju institucijama, no pomaka nema.

- Uzurpirano je, to znaju svi mještani Donjeg Lapca, to zna općina, zna policija, to zna Državni inspektorat koji sam na moju inicijativu zvao…oni su rekli, e on to ne smije raditi, a ja sam pitao tko to da njemu kaže - ispričao je Vinko Selak, predsjednik ribolovnog društva.

Godinama na obali izvodi građevinske radove, pričaju mještani. No on tvrdi - uređuje rijeku i obalu.

- Čovjek je ubacio materijal iz uništene pruge u rijeku, na što se očitovala inspekcija vodoprivrede koja je tu došla, međutim radovi se na tome nisu zaustavili nego se išlo u daljnje uništavanje - rekao je za Provjereno Mićo Martinović iz Udruge avanturističkih sportova i raftera.

VIDEO Lopov glumio lutku u izlogu da nadmudri policiju, ali nije dobro prošao

Ključne riječi

Komentara 5

LL
lijepa_li si
18:50 19.10.2023.

a kako se zove pReduzetnik?

ŠI
Šiba
19:19 19.10.2023.

Pročiće kao ona država na Dunavu

Avatar barba_arba
barba_arba
18:57 19.10.2023.

Ako ne umemo da radimo i ne umemo da se bijemo, barem znamo da pevamo i da krademo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije