Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon zatočeništva u Ukrajini

Prebeg se danas vraća u Hrvatsku: 'Prioritet je ocjena zdravstvenog stanja'

Vjekoslav Prebeg
SCREENSHOT/HELMCAST
22.09.2022.
u 10:23

Prebeg je među deset stranih boraca koji su završili u zatočeništvu, no Rusi su ih jučer ipak oslobodili posredstvom Saudijske Arabije, čije su ih vlasti prevezle u Arabiju.

Vjekoslav Prebeg, hrvatski državljanin koji je u svibnju zarobljen kod Mariupolja u Ukrajini te mu je prijetila smrtna kazna zbog optužbe da je kao ukrajinski plaćenik sudjelovao u rušenju vlasti, poslijepodne će se vratiti u Hrvatsku. Prioritet našim vlastima bit će njegovo zdravstveno stanje pa će ga po slijetanju u zagrebačkoj zračnoj luci dočekati tim hitne pomoći.

Prioritet je ocjena zdravstvenog stanja te po potrebi pružanje zdravstvene skrbi, naglasili su iz Vlade.

Prebeg je među deset stranih boraca koji su završili u zatočeništvu, no Rusi su ih jučer ipak oslobodili posredstvom Saudijske Arabije, čije su ih vlasti prevezle u Arabiju.

Premijer Andrej Plenković jučer je razgovarao s Prebegom.

- Ono što je najvažnije, čuli smo se. On meni djeluje u dobrom stanju, vrlo je zadovoljan. Sretan je što je konačno u prigodi da se vrati kući - kazao je Plenković.

Ključne riječi

Komentara 3

SP
Stari panj
11:56 22.09.2022.

Čemu ovakav tretman? Je li ga Hrvatska službeno poslala u rat ili je išao kao plaćenik. Nije bio toliko mlad da nije bio svjestan rizika. Sad nek mu daju još status narodnog heroja.

BE
Beyonder
11:43 22.09.2022.

Znači braniteljska mirovina, benificije, sve besplatno za djecu +prioritetni upisi u škole po želji

DU
Deleted user
10:33 22.09.2022.

Čovjek koji je otišao u drugu zemlju u rat ubijati ljude i biti plaćenik ima bolji tretman od nas poštenih građana, njegovo zdravlje je prioritet a frajer ne plaća zdravstveno, a mi koji ga plaćamo čekamo po 2 godine na pregled, krasna država!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije