Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manager 2

Pravomoćna optužnica protiv Šestaka, Korošeca i Prloga

zdravko šestak
Petar Glebov/PIXSELL
13.04.2011.
u 15:42

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je USKOK-ovu optužnicu u predmetu "Manager 2".

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojim je predsjedao sudac Zdravko Majerović potvrdilo je USKOK-ovu optužnicu u predmetu "Manager 2". Njome se terete bivši šef Podravkine uprave Zdravko Šestak, bivši direktor nabave Darko Korošec i obrtnik Nevijo Prolog, inače kum bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca, optuženog za malverzacije dionicama Podravke, za davanje i primanje mita te štetu od šest milijuna kuna koprivničkoj prehrambenoj tvrtki.

USKOK je naveo u optužnom aktu da je Prlog od siječnja 2006. do listopada 2008. godine, u cilju da njegov obrt u Koprivnici dobije što više poslova na natječajima koje je raspisivala Podravka, zatražio od Šestaka i Korošeca da mu osiguraju sudjelovanje na pozivnim natječajima te dobivanje i ugovaranje građevinskih poslova. Tužitelji navode da im je zauzvrat obećao financiranje izvođenja radova na njihovim nekretninama na što su oni i pristali.

Šestaka je inače, uz Polančeca i još šestoricu, USKOK također optužio i u predmetu "Manager" za štetu od 400 milijuna kuna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije