Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Pravo na azil u Europskoj uniji regulira pet direktiva i uredbi

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
03.09.2015.
u 14:48

1999. EU radi na stvaranju zajedničkog europskog sustava azila, a taj je rad sada ubrzan masovnim priljevom migranata u EU.

Pravo na azil temeljno je pravo koje ne proizlazi iz zakona Unije, nego predstavlja međunarodnu obvezu svake države svijeta i prvi je put priznato u Ženevskoj konvenciji 1951. godine, ali pet direktiva i uredbi EU reguliraju pravo na azil u državama EU.

Cilj tih direktiva je da sve države EU prema tražiteljima azila postupaju s dignitetom, fer i prema unificiranim standardima kako bi se omogućilo da zahtjevi za azil budu riješeni jednako bez obzira na to u kojoj su državi podneseni.

Od 1999. EU radi na stvaranju zajedničkog europskog sustava azila, a taj je rad sada ubrzan masovnim priljevom migranata u EU.

>> EU zatvara granice i kolodvore, Sirijci u Budimpešti viču: 'Angela, volimo te!'

>> Ovo je njemački model za rješenje izbjegličke krize

Komentara 6

DM
dr_max
14:57 03.09.2015.

Ne laži te ljudima, Amerika nije potpisnica te UN direktive i ne osječka potrebu primati izbjeglice. Oni ih samo proizvode, pa zašto bismo ih mi Europljani morali primati?

ST
strpljenspasen
23:42 04.09.2015.

Nitkon nema problema pomoci ljudima ali ona nazad ili u Arapeke zemlje ,oni tu ne pripadaju ,,djeca i unucad ce vas proklinjati .Dovoljno je vidjeti sto se desava po Engleskoj,Francuskoj ,ITD da ne nabrajam sve znamo ,,,Svaka drzva ima prvaoo odredivati o svojoj sudbini..Kome je u interesu da se sada u Istocnoj Evropi stvaraju Muslimanska naselja neznam ali nebu dobro zavsilo ,,mi kao nismo sirotinja .djeca gladna setaju Hrvatskom,mladi odlaze,ljudi rade bez placa i ajmo sad natovariti par tisuce muslimana arapa kao mi smo toliko bogati ,,nemamo dosta svoji problema ....joj ova vlada mora pasti cim prije

DF
dora-fora
08:37 07.09.2015.

Neće oni nikuda osim u Njemačku jer to nisu izbjeglice nego ilegalni ekonomski migranti najblaže rečeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije