Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.05.2016. u 07:07

U Bandićevu želju da održi koaliciju ne treba sumnjati, no telefonijada mu navodno nije uspjela

Koliko još može trajati Vlada? Ključni ljudi u Banskim dvorima ne razgovaraju, zakonski se prijedlozi već dva petka ne izglasavaju jer nema kvoruma, a nakon izbijanja afere “konzultantica” stvar je dovedena do usijanja. Oporba traži ostavku prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, premijer se ne oglašava, potpredsjednik Vlade Božo Petrov smiruje situaciju, a HDZ ponovno preko svojih satelita iz Domoljubne koalicije pričama o preslagivanju parlamentarne većine pokušava disciplinirati Most. I to opet preko Milana Bandića u ulozi glavnog krotitelja. Ovaj je put šef i jedini zastupnik BUZ-a Milivoj Špika slavodobitno objavio da je prešao u Bandićev klub i da već postoji nova većina u sjeni. Tko je čini, ne odgovara.

Ali zašto bi, pobogu, građani uopće trebali znati tko je vlast? Realno, preslagivanja nisu nemoguća, ali trenutačno djeluju više kao pucnji u prazno i odvraćanje fokusa s pravih problema. Špikina selidba iz jednog u drugi klub samo je transfer između dva kluba Domoljubne koalicije. I možda takvih “mini pretumbavanja” bude još, što Bandić neko vrijeme najavljuje. U njegovu žarku želju da održi aktualnu koaliciju na životu ne treba sumnjati. Bandić se sigurno “uhvatio” telefona. No prema svim informacijama, telefonijada nije bila baš uspješna. I zapravo je pravo pitanje imaju li vladajući uopće više većinu i na koga mogu računati od 80 zastupnika.

Glasovanja u Saboru nije bilo već dva petka, navodno će izostati i ovog tjedna. Pitanje je i ima li premijer Orešković više potporu s obzirom na Špikinu izjavu da nema izborni legitimitet i da samo Karamarko ili Milanović mogu biti premijeri. I što on o svemu tome ima za reći. Ukratko, sve je i dalje u rukama HDZ-a, kao što je bilo od samog starta. I svi čekaju da najveća vladajuća stranka dovrši svoje unutarstranačke izbore i odluči hoće li svirati kraj ili će se mučenje nastaviti do daljnjeg. No, s obzirom na situaciju, novi izbori čine se bliži nego ikad prije. A i kao jedini spas!

>> Reakcija gospodarstvenika: Novi izbori paralizirali bi zemlju i zaustavili rast BDP-a

Komentara 1

DU
Deleted user
07:44 12.05.2016.

Špikin istup, a zapravo puko pretakanje iz šupljeg u prazno jer je dio vladajućih bio i ostao, u funkciji je skretanja pažnje s afere "konzultantica". Počne li javnost opet beskonačno razglabati o nepostojećem preslagivanju, manje će se baviti potencijalno najvećom aferom od Sanaderovog odnošaja s Hernadijem, o detaljima kojeg smo najviše saznali kroz suđenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije