Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjeronauk u školama

Pravaši HNS-u: I Milanović je rekao da će Crkva dobivati sredstva

vjeronauk,krunice
Marko Jurinec/PIXSELL
06.12.2012.
u 20:47

U Hrvatskoj bi nastala socijalna katastrofa da se raskinu ugovori sa Svetom stolicom, kažu mladi HSP-a dr. Ante Starčević

Protivimo se svakom pokušaju guranja vjeronauka iz škola, on ne krnji sekularnost hrvatske države, poručili su danas iz Kluba mladih HSP-a dr. Ante Starčević nakon što su njihovi mladi kolege iz HNS-a pozvali na ukidanje vjeronauka u školama. Pravaši se također protive pokušajima raskida ugovora Hrvatske i Svete stolice.

"U Hrvatskoj bi nastala socijalna katastrofa da se raskinu ugovori sa Svetom stolicom i da se prestanu iz proračuna financirati djelatnosti Rimokatoličke crkve, jer se sav novac koji je dan vraća narodu i državi. To je jako dobro primijetio i sam predsjednik vlade gospodin Zoran Milanović, u kojoj sudjeluje i HNS, te i sam izjavio da dok je on predsjednik vlade da će Crkva zbog rada za opće dobro dobivati navedena sredstva. Također podsjećamo i na izjave predsjednika RH gospodina Ive Josipovića koji je hvalio dobrotvoran rad Caritasa. Prema tome po tim pitanjima postoji široki konsenzus u Hrvatskoj", stoji u priopćenju HSP-a dr. Ante Starčević.

Pravaši tvrde da je vjeronauk "legitimna želja većine hrvatskog naroda te je krajnje nedopustivo da jedna manjina ne poštuje želje većine, dok se sama zove tolerantnom".

Ključne riječi

Komentara 76

OB
-obrisani-
21:08 06.12.2012.

A sto se tice humanitarne pomoci, ne treba nam crkva da dijeli nase novce. Za to imamo profesionalne ustanove, licemjeri!

OB
-obrisani-
21:12 06.12.2012.

tak je... . pa što bi Država davala pomoć socijalnim slučajavima preko Crkve...??? . koja je to logika ????

OB
-obrisani-
21:07 06.12.2012.

Hrvatskoj prijeti daljnje rezanje plaća, najavljuje se debakl turističke sezone, rast kamata na kredite, otkazi, a sindikati prijete nemirima. ................. Dok se jednima krešu plaće, drugi neometeno primaju dotacije iz proračuna, a u čemu prednjači Katolička crkva. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije