Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbuna u Zagrebu

"Prava su djece ugrožena! Zbog novih cijena vrtići postali luksuz"

'04.10.2010., Zagreb - U prostorijama Tribine Grada Zagreba predstavljen je zbornik Djeca i konfliktni razvodi. Mila Jelavic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
22.11.2010.
u 18:45

Bude li većeg ispisivanja, moći ćemo govoriti o padu razine zaštite najmlađih, poručeno je zagrebačkom gradonačelniku.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić morat će pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić objasniti kako je određena ljestvica cijene za vrtić koja se veže uz dohodovni cenzus. Dječja pravobraniteljica zatražila je i da joj se podastre projekcija o tome kako će se poskupljenje odraziti na pravo djece zaposlenih roditelja da se ubuduće koriste uslugama vrtića i jaslica.

Bandić je prošloga tjedna uznemirio zagrebačku javnost najavom velikoga zaokreta u načinu određivanja subvencije za vrtićki smještaj. Roditelji bi po novom umjesto 200 kuna za jaslice i 400 za vrtić plaćali od 200 do 2000 kuna.

- Najava velikog poskupljenja cijena smještaja djece u zagrebačkim vrtićima zabrinjava. Ono će biti teret za mnoge, ionako financijski opterećene roditelje, i moglo bi ugroziti dobrobit djece. Budu li nove cijene uzrok tome da velikom broju roditelja smještaj u vrtić postane "luksuz" i bude li ispisivanja većeg broja djece, moći ćemo govoriti o kršenju prava djece i padu razine zaštićenosti djece zaposlenih roditelja - smatra M. Jelavić.

Komentara 21

JA
jankoprekobrda
21:33 22.11.2010.

chemica je napisao/la: Postoji u Ustavu i zagarantirano pravo na rad pa što onda? U krizi se sva stečena prava umanjuju.... _______________________________________________ Osim prava HDZ-a na kradju i prevaru

Avatar Bjeda
Bjeda
18:58 22.11.2010.

Zanimljivo je da se bune oni koji imaju.....

TO
torrente
13:30 23.11.2010.

bravo bandić i sdp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije