Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade
Povratak na članak

Plenković: Učinili smo sve da Kineze zainteresiramo za Uljanik i 3. maj

– Za sve one koji dvoje o tome imamo li više ili manje koristi od članstva u EU, dobro je podsjetiti ih da smo u plusu 14,4 milijarde kune, a taj plus će se povećavati – rekao je premijer Plenković komentirajući podatke o uplatama u europski proračun

Komentari 28

BA
bakulušić
12:13 15.04.2019.

Ponudite im i IDS u paketu sa Uljanikom.

VL
ST
stefj
11:49 15.04.2019.

Pa sad, velike su tu mogućnosti, no nisu Kinezi bedaci, neće ni oni dati novac ako nemaju zaradu. Ali Kinezi imaju tu dodatni interes većeg ulaska na EU tržište, pa možda mogu i zaraditi manje nego što bi mogli zaraditi negdje drugdje... Očekivati da će doći i istresti 1.5 milijardi € za 2 brodogradilišta je nerealno. Osim toga, zašto bi ovdje gradili zaostalom tehnologijom, skupom radnom snagom i skupim energentima?... Vidjet ćemo što će biti s Kinezima, puno je tu priče, neka se ostvari 10% bit će super. Mi, na žalost, nemamo puno izbora. Za investitore sa zapada smo poput otoka gubavaca, s punim pravom. Kinezi investiraju u Afriku i znaju hendlati takve zemlje...

VL
FR
franjo
12:53 15.04.2019.

Bravo! Konačno se riješiti državnih poduzeća jer su ona bačva bez dna a i služila su za izvlačenje novca političkih moćnika .

VL
MO
modovisisajteMaraschino
12:41 15.04.2019.

ode Kina u stečaj... ameri nam daju besplatno F-16 zrakoplove ako to uspijemo...

VL
VA
Valer
21:25 15.04.2019.

Učinili smo sve... takva fraza se dobro prodaje pred izbore i dobro zvuči: Učiniti ćemo sve da smanjimo poreze i povećamo plaće i mirovine... Dobro zvuči al ne znam što znači.

VL
NI
Nini istrijan
17:14 15.04.2019.

Bravo za Plenkovica koji je kinezima otkrio Uljanik.Pitam se gdje je on bio kad smo u Uljaniku 70tih gradili u serijama brodove za Kinu?Ako oni udju sa investicijom u Uljanik bit ce to zahvaljujuci povjesno dobrim odnosima sa kineskim naruciocima a ne zbog Plenkovica i njegove vlade.

VL
Avatar bokolo
bokolo
23:12 15.04.2019.

Zato smo trebali uci u EU

VL
TT
tTony
14:58 15.04.2019.

Kinezi ce kupi brodogradilista za pola cjene ako njima odgovara , rade nam most sa nasim novcem profit nijima , EU pomalo nam vraca sto smo uplatili mi se natjecemo sa zahvalama i polako se selimo ostvljamo prazni prostor nekom drugom pametnom dosta.

VL
KO
kompakt
11:13 15.04.2019.

Oformiti novu grupu sa dalićkom i ramljakom i stiže spas u zadnji čas, a namirili bi se i lešinarski fondovi.

VL
DU
Deleted user
10:54 15.04.2019.

Tja, kaj se more. Kaj se tiče Uljanika i 3. maja, Kinezi su nas pročitali k'o otvoren bukvar, 'oć'mo kaz'ti kao otvorenu početnicu, Daklem, piši kući propalo je.

VL
MA
marcel
10:57 15.04.2019.

Da se u uljaniku isplati radit brodove neko bi ga već uzeo za kunu. Oni nemaju tehnologiju, nemaju stručnjake, nemaju dostatno znanje, nemaju narudžbe, nemaju ugled (jednom su na čuđenje struke dobili posao gradnje kruzera, pa su maestralno uprskali), nemajuu kapital, i s 4200 radnika godišnje porinu dva broda, a kinezi s tim brojem radnika porinu godišnje 30 brodova. Jedino što Uljanik ima je atraktvina lokacija usred Pule gdje bi se puno više isplatilo imat hotele nego škver, ali mi više volimo stvari koje gube novac nego one koje zarađuju.

VL
JU
junkerovkaputzapovlačenje
13:02 15.04.2019.

sve?trebate ,,samo ,, skloniti ,,ekonomske stratege,, valentića škegru i ekipu i onda ćemo sami imati brodogradilišta.da ta ekipa nema viziju prema kojoj treba isprazniti hrvatsku a onda pustu imovinu preprodati strancima za kunu imali bi i čeličane i ostalu prateću industriju koja bi kroz brodogradnju izvozila svoje outpute. nema brodogradnje koja uspješno posluje s uvoznim materijalom,a vi navedite jednu koja na taj način posluje. ups,nisu li upravo škegro,valentić i apostoli bili kod plenkija večer uoči raskida koalicije s mostom, vjerojatno su razgovarali o uzgoju krumpira u lici.ne bi takve moralne gromade naložile još većoj moralnoj gromadi plenkoviću da raskine koaliciju jer se je most previše približio njihovom lopovluku a oni su bez lopovštine nitko i ništa, i nisu oni rekli plenkoviću da su već osigurali da vlada ne padne i da se crkva i ostale ,,moralne vertikale,, ne bune.vrhunac njihove ekonomske pameti je nešto u što je uloženo 100 u papirima prodati za 1,uzeti 9 novčanih jedinica mita,od tih 9 s jednom namiriti crkvu,dovesti braniteljima kriglašima i ćevaparima škoru i thompsona ,malo dati sportašima a 8 pohraniti u neku banku na kajmanskom otočju. i svima dobro,crkva,branitelji i sportaši dobili mrvice sa stola ,,ekonomskih magova,, oni se namirili,stranci dobili imovinu ispod cijene a narod se raselio.

VL
Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
11:37 15.04.2019.

Dragi ćatolici mahnuo vam je vaš voljeni vođa - dvobrazni PlEnković.

VL
DU
Deleted user
11:42 15.04.2019.

citaj: amer rekao ne moze-sve je propalo, nista od posla.

VL
Avatar kenshi
kenshi
10:11 15.04.2019.

"Sve smo učinili da zainteresiramo Kineze", bojim se da će Hrvatska birokracija s svojim uhljebima činiti sve da Kinezi izgube živce i odustanu od ulaganja u Hrvatsku.

VL
BO
bomboniy
11:22 15.04.2019.

Ljudi nemojte slusati bolestine sto vam zlocinacka podmece, to se nikada nece dogoditi. Ne mogu Kinezi okupirati luke po Mediteranu, to bi vam znacilo pocetak 3.svjetskoga rata. Zlocinacka je bolesna, znate njih i njihove bolesne megalomanije , oni su vamm kockarosi, zlocinci, njima se zivo fucka cak i da bukne 3.svjetski rat. Oni uzivaju u ratovima, najvise se onda nakradu, na krvi, rusevinama i paljevinama. To odmah prikrizite i zaboravite, od toga vam nema nista!!!!

VL
MU
Muncimir
10:05 15.04.2019.

Uvijek su ulagači “zainteresirani” a nikad nema rezultata. Kad vas stvarno upoznaju daju petama vjetar.

VL
Avatar indigo25
indigo25
09:58 15.04.2019.

Banda dijeli plijen. Sad ćemo vidjeti ko će voziti nove audije, a ko dobiva još love od poreznih platiša.

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:04 15.04.2019.

Podrška Istanbulskoj EU listi,Sovinom posinku = Genijlacu ,Bandiću Sauchi,Sanaderu,Plenkoviću ,Domoljubima ....pusa iz osunčane Irske

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.