Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIKENDICE

Poznati i stranci sele na kneginečke brege

27.05.2009.
u 16:29

Građani iz cijele Hrvatske pomamili su se za atraktivnim vikendicama u općini Gornji Kneginec. Već godinama kontinuirano kupuju i doseljavaju se na kneginečke brege ponajviše Zagrepčanci, a među njima i poznate osobe iz umjetničkog života. No i mnogi Varaždinci svoj stan zamijene vikendicom u kneginečkoj općini.

Vikendica nema
Tako je ondje svoj dom našla i varaždinska glumica Barbara Rocco, a odnedavno i poznata zagrebačka glumica Hana Hegedušić. Posljednjih se godina doselilo i nekoliko stranaca, među kojima ima Francuza, pa i Amerikanaca. - Najatraktivnije i najtraženije su vikendice na Varaždinbregu. Ondje, ali u drugim dijelovima Kneginca gotovo je nemoguće ili vrlo teško naći vikendicu na prodaju. No, uz dobru cijenu i ako su vlasnici u musti, može se kupiti vikendica.

Ljudi se doseljavaju ponajprije zbog kvalitete života, prirode, mira, blizine autoceste, riejšenih komunalija. Mnogi Zagrepčanci prije stignu na posao u Zagreb po autocesti nego iz jednog kraja Zagreba u drugi - kaže Goran Kaniški, načelnik općine Gornji Kneginec, dodajući da je cijena vikendica veličine, primjerice, 50 četvornih metara, od 25 000 do 50 000 eura, a ima ih i skupljih. Cijena ovisi o veličini, uređenosti i dijelu općine u kojem se nalaze.

Doselili se iz Španjolske
Daniel Paczkowski, profesionalni glazbenik, rođen u Los Angelesu, iz Amerike se doselio na Varaždinbreg sa suprugom, Hrvaticom Nikolinom. Trenutačno je nezaposlen i još uči hrvatski jezik. Oduševljen je čistim zrakom i prirodom kneginečkiih brega.

I Ružica Kadović, rođena Varaždinka, nakon provedenih prilično godina u Njemačkoj i Španjolskoj, sa suprugom Nijemcem, koji se osjeća fantastično u novom kraju, gradi kuću na Varaždinbregu. Ostatak života želi provesti u svojoj domovini na svježem zraku i u prirodi.


I Kanađani ljeti na haliću

Doznajemo da su na kneginečkim bregima vikendicu kupili i Kanađani koji zimi borave u Kanadi, a ljeto provode u svojoj vikendici na Haliću. Svoj dom ondje je našlo i nekoliko Francuza, pa i Bugara. Zbog mira i prekrasne prirode, na Varaždinbreg se preselila i bivša manekenka Vesna Pulfer sa suprugom Franjom. (dpl)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije