Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORALJKA MEŠTROVIĆ

Poznata scenaristica objavila: 'Odbila sam Matanića, onda su me maknuli s projekta'

Peroj: Dalibor Matanić, filmski redatelj i scenarist
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/5
10.04.2024.
u 16:50

Laknulo mi je što je svim ženama koje su podnosile Matanićeva uznemirujuća i ponižavajuća seksualna udvaranja, iako sa zakašnjenjem, vraćeno dostojanstvo, moralna satisfakcija i barem neka vrsta odmazde, poručila je

Kao netko tko je radio kao scenaristica na filmu s Daliborom Matanićem i dobio od njega poruku seksualnog sadržaja, želim se pridružiti i pohvaliti sve svoje kolege koji su imali hrabrosti, poštenja i izdržljivosti razotkriti Matanićevo gnusno ponašanje koje se događalo desetljećima, objavila je to na svom LinkedIn profilu scenaristica Koraljka Meštrović, scenaristica popularnih hrvatskih serija poput ''Bitanga i princeza'' i ''Bibinog svijeta'', nakon što je Večernji list prvi objavio ispovijesti djevojaka koje su pretrpjele seksualno uznemiravanje redatelja Matanića. 

Meštrović je na svom profilu objavila i dijelove poruka koje joj je Matanić slao. Ona ga je u tim porukama i odbila, nakon čega je, tvrdi scenaristica, bila maknuta iz projekta ''iz razloga koji joj nisu bili adekvatno objašnjeni''.

- Poruku koju mi je poslao bila je: ''Hoćeš li p******i mog johnsona, lijepa mama?''. Moj odgovor je bio ''uzmi tečaj joge i sam ga p****i''. Na pravi razlog micanja mene s projekta mi je skrenuta pozornost tek nedavno, tijekom regionalne inačice pokreta #metoo, #nisamtražila - objavila je. 

- Koliko god žalim što nisam ranije to objavila (dok sam pohađala filmsku radionicu u SAD-u vidjela sam Matanića kako se ljubi s maloljetnom 14-godišnjom djevojkom - on je tada imao 20-ak godina), nažalost očita je činjenica da mi se ne bi vjerovalo i shvatilo  ozbiljno s obzirom na to da je Matanić posljednja dva desetljeća bio najistaknutiji, najaktivniji i najslavniji hrvatski redatelj - tvrdi Meštrović. 

POVEZANI ČLANCI:

- Iako oni to opovrgavaju i peru ruke usred skandala, jako sam sumnjičava prema nekim kolegama, produkcijskim kućama i filmskim i TV institucijama koje tvrde da nisu znali što se događa po pitanju seksualnog uznemiravanja i zlouporabe sredstava ovisnosti. Osobno mi je veliko olakšanje što je istina konačno izašla na vidjelo. Laknulo mi je što je svim ženama koje su podnosile Matanićeva uznemirujuća i ponižavajuća seksualna udvaranja, iako sa zakašnjenjem, vraćeno dostojanstvo, moralna satisfakcija i barem neka vrsta odmazde. Bravo i svaka vam čast cure! - poručila je. 
 

Komentara 14

KI
kiselovrhnje
17:45 10.04.2024.

Da je nedaj boze ovo bio netko tko ima iti kakve veze sa desnicom, taman da je bio fotografiran na kavi sa desnicarom prije 15 godina, danas bi razne nevladine udruge pozivale na masovne prosvjede sirom Hrvatske i zahtjevali da se pisu novi zakoni za zastitu zena. Ovako, grmoglasna tisina...

LL
lijepa_li si
18:29 10.04.2024.

nastrana ljiga kao i većina njegovih svjetonazorskih sudrugova.

PA
paranormal_
18:52 10.04.2024.

Po svemu se vidi da nismo ravnopravno društvo, ljevičari rade što i kako hoče i svi šute, dok kako je gore netko fino napisao da je lik desničar razapeli bi ga, lijevi kut (afežejke alapače) od kamere u Saboru bii svaki dan 10 puta sazivale konferenciju za novinare sa novim informacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije