Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljena meta

Požeški trgovac sedam je puta pljačkan, ali nikad – opljačkan

lux
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/3
03.01.2011.
u 12:07

Sašu Lukića, vlasnika trgovine “Lux” u predgrađu Požege, opet je probudio alarm

Požeška prodavaonica “Lux” u Ulici bana Josipa Jelačića proteklih je godina bila meta provalnika iako bi ih vlasnik gotovo redovito uhvatio i predao policiji. Tako je bilo i prvog dana nove godine.

– Dogodilo se to oko 7.15 sati kada sam se probudio. Još sam bio u pidžami kada se oglasio alarm, nakon čega sam odmah požurio u trgovinu. Zatekao sam čovjeka kako pretražuje blagajnu, uhvatio sam ga, a on je počeo bježati. Na trenutak mi se uspio otrgnuti, ali sam ga ponovno uhvatio i dovukao do telefona. Pozvao sam policiju, koja je ubrzo došla i odvela ga. Čuo sam kako govore da je s nekim društvom čekao Novu godinu u Eminovcima. Osjetio sam i da bazdi na alkohol – ispričao je vlasnik trgovine Saša Lukić.

Alarm se čuje samo u kući

Da je provalnik bio pod utjecajem alkohola, potvrdili su i u policiji, a koncentracija u krvi bila mu je 1,19 promila. Zbog toga se s njim nakon privođenja u policijsku postaju nije moglo komunicirati pa je zadržan na triježnjenju. Utvrđeno je da je riječ o 18-godišnjem Požežaninu M. K., koji je već poznat policiji. Nedavno je također uhvaćen u provali u Pleternici.

Provala u prodavaonicu “Lux” sedma je po redu otkako je otvorena prije osam godina.

– Prvi su put provalili iste godine kada je trgovina otvorena – prisjetio se S. Lukić. Odmah nakon te provale, Saša je odlučio ugraditi alarm koji se čuje samo u obližnjoj obiteljskoj kući. Već sljedeću skupinu provalnika “zaskočio” je Sašin otac. Lani mu je provaljeno dvaput. Prvo je u siječnju mladić, “ohrabren” sa 0,96 promila alkohola u krvi, oko 22.30 sati razbio staklo na ulaznim vratima i pošao prema blagajni ne sluteći da se oglasio alarm. – Supruga je sa sinom gledala crtiće, a ja sam već legao u krevet. Skočio sam, odjenuo brzo trenirku i pojurio u trgovinu, gdje sam lopova zatekao iza pulta. Kad me ugledao, počeo je moliti da ga pustim i sve mi platiti. Nije bio nasilan pa sam ga bez problema dovukao do telefona i nazvao policiju – prisjetio se S. Lukić. Provala prije otprilike tri mjeseca, bila je dramatičnija.

Čekali da pogase svjetla

Ovaj put provalnici su ušli s dvorišne strane zgrade pa, kada je vlasnik trgovine ušao na glavni ulaz, oni su ga na vrijeme spazili i pobjegli niz ulicu.

– Potrčao sam za njima, a supruga je odmah nazvala policiju. Brzo su došli i sve je zapravo sličilo scenama iz filmova. Uspjeli su pobjeći, ali ne zadugo. Uspostavilo se da su bila trojica i da su iz obližnje napuštene kuće promatrala kada će se trgovina zatvoriti i svjetla pogasiti. Dvojica su ušla u trgovinu, a treći je ostao čuvati stražu. Njega smo uspjeli uhvatiti i onda je on “otkucao” ostalu dvojicu pa ih je policija privela – prepričao je Saša šestu provalu.

Inače, prodavaonica “Lux” ni po čemu nije posebna.

– Možda im se samo mjesto čini pogodnim jer nije u središtu grada.

Usto, u susjedstvu je nenastanjena kuća iz koje mogu promatrati prolazi li tuda tko, a očito je i da ne čitaju novine jer bi doznali za moj “nečujni” alarm – dodao je Saša Lukić.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
12:59 03.01.2011.

Požeški trgovac sedam je puta pljačkan, ali nikad – opljačkan jer kod njega nisu jamili \"Pravi Hrvati uz zastavu i Boga\" nego neki obični hrvatski lopovi koji nemaju tog domoljublja i vjere u sebi za poštenu i uspješnu domoljubnu pljačku..

VA
vabriga
13:33 03.01.2011.

Na znanje EUjanezu> Mi Hrvati jesmo lopovi, ali ipak nismo profesionalni Slovenci u tome poslu! Pocisti isprijed svoga praga a onda gledaj susjeda!

DM
Dundo Maroje
00:03 04.01.2011.

Sve je to u redu dok neka budala ne ponese pištolj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije