Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školski radio

Pozdrav slatkoj čokoladici i čestitke na godišnjici veze

'Var \\u0096 31. 03. 2010., Visnjica \\u0096 Martina u razgovoru za skolski radio sa ucenickom zvijezdom Lucijom Job  PHOTO:  Ljiljana Risek '
'Tezak *10'
06.04.2010.
u 16:40

Za mikrofonom je školska novinarka i voditeljica Martina Lončarek, a šef tehnike je Matija Križanec

"Bok svima! Ovdje školski radio!", čuje se svaki dan točno u 10.05 sati, kada zvono oglasi veliki odmor, u višnjičkoj Osnovnoj školi Izidora Poljaka. Tako počinje emitiranje školskog radija.

Nakon glazbene špice, koju pusti šef tehnike, sedmaš Matija Križanec, u školski eter s mikrofona se javlja njegova vršnjakinja Martina Lončarek, a često joj u tome upomoć priskaču Anđelka Prašnički i Anamarija Zgrebec.

Spontana javljanja, ponajviše sa svakidašnjim đačkim temama, učenicima su "zakon".

– Program radimo posve sami, a oblikujemo ga u skladu sa školskim i drugim aktualnostima. Tako smo nedavno govorili o Danu voda, ekologiji, važnosti čuvanja okoliša. No, najveći dio ipak je ispunjen učeničkim porukama, čestitkama, raznim šalama i, naravno, glazbom – rekla je o programu voditeljica Martina.

Treme, kaže, nema. Pred mikrofon sjeda opuštena, naoružana tek načrčkanim đačkim porukama na papirićima, čije objavljivanje učenici pozorno slušaju, pa smijehom, crvenilom i odobravanjem reagiraju kad u nadimcima prepoznaju sebe ili svoje kolege. Naravno, najviše je veselja kada se objavljuju rođendanske i imendanske čestitke učenicima.

– Ali ima i ljepših poruka – tajanstveni su Martina i Matija – kao ona kad smo slali pozdrav "slatkoj čokoladici" ili kad prenosimo čestitke sretnom paru za godišnjicu simpatiziranja i hodanja! A puštamo i glazbu po željama učenika, uglavnom domaću. Na top 10 zasad vodi Prljavo kazalište! – kažu.

No, radijski tim pokazuje da bez problema može u eter i s ozbiljnijim novinarskim formama.

U samo nekoliko minuta Martina je improvizirala razgovor ne samo sa školskom pjevačkom zvijezdom Lucijom Job, koja je pobijedila na nizu festivala, već i s većom grupom učenika, koje je glatko prorešetala pitanjima o školskim temama. Bez puno prenemaganja, otvoreno se u emisiji govorilo o svemu što učenici vole, ali i o onome što bi poboljšali u osnovnoj školi.

Ravnatelj Đuro Jelović, koji je na tom mjestu nedavno naslijedio umirovljenog Stjepana Kapustića, planira školski radio iz skučene zbornice preseliti u knjižnicu, ali – škola za to nema dovoljno novca.

Dok za to ne nađe sponzora, tehnički "šef" Matija, koji kaže da svoju budućnost vidi u računalstvu, i dalje će jedini u školi imati pristup, jedini će moći uključivati, gasiti i tehnički održavati višnjički školski radio.

Do slušanja na školskoj frekvenciji!

Ravnatelj Đuro Jelović pokrenuo je i školske novine. Već imaju i ime – Praskozorja. Prvi broj bit će tiskan o Danu škole, potkraj svibnja. Interes učenika za to da se i njihovi radovi objave u Praskozorjima, golem je. Već imaju mnoštvo novinarskih napisa. Napisali su i mnogo pjesama, a bit će ih još – otkriva ravnatelj škole Jelović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije