Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u petak

Povjerenstvo propituje zapošljavanje Plenkovićevih rođaka i kumova

Andrej Plenković
Nel Pavletic/PIXSELL
21.11.2018.
u 15:04

Povjerenstvo će propitati zapošljavanje Plenkovićeve sestrične kao voditeljice ureda Turističke zajednice u Münchenu i ujaka u Upravnom vijeću Parka prirode Biokovo te imenovanje njegova vjenčanog kuma za veleposlanika u Velikoj Britaniji

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika sazvalo je za petak sjednicu, a među točkama na predloženom dnevnom redu tri se odnose na donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupaka protiv premijera Andreja Plenkovića.

Kako doznajemo, u sva tri predmeta radi se o zapošljavanju, odnosno imenovanju povezanih osoba. Konkretno, Povjerenstvo će propitati zapošljavanje Plenkovićeve sestrične kao voditeljice ureda Turističke zajednice u Münchenu i ujaka u Upravnom vijeću Parka prirode Biokovo te imenovanje njegova vjenčanog kuma za veleposlanika u Velikoj Britaniji.

Ova sjednica dolazi neposredno nakon napada ministra uprave Lovre Kuščevića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji su Povjerenstvo optužili za politiziranje zbog propitivanja premijerova službenog puta u Finsku, gdje se istodobno održavao summit Europske pučke stranke. S premijerom su na putu bili i brojni HDZ-ovi dužnosnici, a Povjerenstvo ispituje tko im je platio put i smještaj. 

U Povjerenstvu, međutim, ističu kako dnevni red sjednice u petak nema veze s izjavama HDZ.ovih dužnosnika te da je ova sjednica pripremana dulje vrijeme.

Pogledajte video okršaja Esih i Plenkovića u Saboru

Komentara 37

IV
ivamatic69
15:27 21.11.2018.

Veleposlanik Pokaz je za vrijeme Kukuriku koalicije bio veleposlanik u Rusiji imenovan od Milanovića i Josipovića, a sad odjednom ne može više biti veleposlanik i postao je nesposoban?! Ma dajte molim vas!

LB
lorena.benko2
15:25 21.11.2018.

imali ste javne natjecaje pa ste se mogli javiti i zaliti, ovo sad je smijurija

BO
Bojance
15:24 21.11.2018.

Najbolje da svi poznanici, prijatelji, rodbina do 10. koljena i svi koji znaju plenkovića isele iz Hrvatske dok je on premijer?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije