Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
većinska odluka

Povjerenstvo za sukob interesa o glasnogovorniku Vlade: 'Nije povrijedio odredbe zakona'

Zagreb: Glasnogovornik Vlade Marko Milić
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.03.2024.
u 12:00

Članovi nisu podržali protuprijedlog predsjednice Povjerenstva Aleksandre Jozić-Ileković da se Milić ipak kazni zbog povreda zakona

Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa u petak je donijelo odluku da glasnogovornik Vlade Marko Milić nije povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa dopisivanjem sa šefom Hrvatskih šuma oko zapošljavanja Nike Dujmovića u toj tvrtki. Radi se o predmetu koje je Povjerenstvo otvorilo nakon što su u siječnju prošle godine javnost izašle poruke između Milića i bivšeg predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića oko zapošljavanja Nike Dujmovića, prijatelja glasnogovornika Vlade.

Tjednik Nacional objavio je poruke između Milića i Jakupčića, u kojima je glasnogovornik Milić šefu Hrvatskih šuma 30. rujna poslao poruku sadržaja “Niko Dujmović”, a na koju mu je Jakupčić odgovorio sljedećeg dana porukom “Radit će do godinu dana na određeno - takva je praksa u HŠ, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar LP.”. Nakon te poruke, Milić se Jakupčiću zahvaljuje, a ovaj mu odvraća “Nema na čemu”.

Povjerenstvo je danas donijelo odluku da takvo ponašanje ne predstavlja kršenje članka 7. stavka Zakona o sprječavanju sukoba interesa, kojim je propisano da je dužnosnicima zabranjeno utjecati na dobivanje poslova. Odluka je donesena podrškom većine glasova članova povjerenstva. Članovi nisu podržali protuprijedlog predsjednice Povjerenstva Aleksandre Jozić-Ileković da se Milić ipak kazni zbog povreda zakona. 

VEZANI ČLANCI:

“Može se utvrditi da dužnosnik Marko Milić slanjem poruke s imenom i prezimenom Nike Dujmovića nije počinio povrede zakona” , istaknuo je na sjednici izvjestitelj i član Povjerenstva Igor Lukač

Aleksandra Jozić-Ileković, predsjednica Povjerenstva, rekla je kako je donesena većinska odluka u predmetu glasnogovornika Milića. "Glasnogovornik Vlade nije povrijedio članak 7. Utvrđeno je da nije povrijedio odredbe zakona", rekla je. "Ne bih komentirala odluke drugih kolegica i kolega. Mi smo kolektivno tijelo, tako trebamo i ostati", poručuje.  

Povjerenstvo je na sjednici izreklo novčanu kaznu ministru hrvatskih branitelja Tomu Medveda jer u imovinskoj kartici nije prijavio 11 oranica, dva pašnjaka i dvije livade koje je stekao nasljeđivanjem. Kazna mu je određena u visini od 600 eura.

GALERIJA Nekad simbol grada, danas potpuno devastirana: Od đakovačke Mimoze ostali su samo zidovi

Zagreb: Glasnogovornik Vlade Marko Milić
1/65

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije