Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANEZ LENARČIĆ
Povratak na članak

Povjerenik iz Slovenije predlaže da se Slovenija i RH sudu EU-a obrate zajednički

Sud EU-a prošli se tjedan proglasio nenadležnim za slovensku tužbu, uz ocjenu da je granično pitanje stvar međunarodnog, a ne europskog prava, pa je zato izvan njegove ingerencije, a na tu odluku Slovenija nema mogućnost žalbe jer je ona konačna.

Komentari 17

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
21:47 03.02.2020.

Dragi Slovenci , žao mi je kaj od šume ne vidite stablo . Da vam pomognem : EU sud kaže da je granica međunarodno pravo ! Desetljećima vas pozivamo na međunarodni sud i vi ne želite ....sad vas i EUEU sud pokušava “prosvijetliti “ pa opet ne ide ....kako vam pomoći da shvatite kaj je kriminal ??

VL
CA
cortesova arkebuza
22:29 03.02.2020.

Šjor povjerenik,ime jedan Sud u Hamburgu pa pošto ste vi tako velike poštenjačine idemo naše probleme sa granicom riješiti tamo. Vama je kao dokazanim lopovima prošla baka sa kolačima. Taj film više nećete gledati. Tko vama još vjeruje ?!? Nitko,ni vi sami sebi,daleko vam kuća od naše.

VL
KA
Kal
23:24 03.02.2020.

Ovi slovenci se malo prave lu...i ili uüi ne peru da bi se negdje radila arbitraža tu moraju biti 2 strane a pošto ste vi slovenci kontaminirali arbitražu a hrvatska vas jamila u tom poslu i izašla iz arbitraže. Znači ne možeš nekoga pitati je li arbitraža obavezna za obe strane kad ste samo vi bili u arbitraži.

VL
ST
stomugromova
22:05 03.02.2020.

Povjerenik iz Slovenije ima super ideju kako nategnuti Hrvate.On predlaže Hrvatima da pomognu da kriminalna Arbitraža,koje je neslavno propala radi koriupcije i prijevare bude legalizirana.Svaki je Slovenac u duši klaun i nigdje nema toliko klauna kao u Sloveniji.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
01:15 04.02.2020.

drugim rječima vi se samo sagnite a mi ćemo sve ostalo...

VL
DU
Deleted user
02:48 04.02.2020.

Ovo je fantastična ideja koju treba objeručke prigrliti! Kako su samo naišli na to... Već zamišljam situaciju kad u takvo sudovanje treba privoliti nekog iz smjera hrv. vlasti i širinu osmijeha na kojeg će naići. Pa da! To mi radi... K o ona dosjetka iz svijeta boksa, kad protivnički boksač ima neprobojan gard i kad mu iz kuta savjetuju da u idućoj rundi vikne boksaču: Skini gard!

VL
HA
Hagar
06:47 04.02.2020.

Postoji sud koji se bavi baš pitanjem granica na temelju međunarodnog prava, dakle normalan sud. Vama slovencima ni ovaj arbitražni skrojen za Vas nije bio dovoljno dobar pa ste varali.

VL
CR
crocro
08:05 04.02.2020.

Zajednički se može samo na jedan način a to je da zajednički uzmeno predmet spora u kofer i da dogovorno predamo predmet na ročište nekog nadležnog međunarodnog suda pravde i da zajednički i praijateljski i dobrosusjedski uz pivicu i janjetinu,, očekujemo konačnu odluku međunarodnog suda koji u sporu odlučuje na temelju međunarodnog prava. Zar ovo ne bi bila dobra zajednička ideja? Prema tome, slovenci, prihvatite ovaj prijedlog jer on dugoročno i trajno rješava naš međudržavni spor, koji u svakim drugim okolnostima ne mora biti riješen još 1000 godina.

VL
SO
Somelier
07:35 04.02.2020.

Opet se javio jedan koji je izgleda koju godinu prespavao pa nije upoznat sa situacijom a posebno sa kontaminacijom arbitraže.

VL
AK
ante kolorante
22:57 03.02.2020.

they are so intensely arrogant, why would Criatia willung suppirt a corrupted arbitration process in which they have nithing to gain... how incredibly stupid.

VL
Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
11:53 04.02.2020.

Kakva smicalica! Na to bi da je jož živ mogao pristati jedino I. Račan i njegov tim pravnika i savjetnika iz partije SveDrPi, pa to ponovi.

VL
IV
IvoDivo
12:43 04.02.2020.

Svega toga ne bi bilo da kriminalac Račan nije podržao zahtjeve Janeza da im da dio hrvatskog mora i otvoreno more. Naravno ništa se ne daje bez primjerenog mita. kada če se USKOK javiti se činjenicama o tom velikom kriminalu , izdaji.

VL
HU
hulki
17:11 06.02.2020.

To pa je super ideja, tako se rjesavaju problemi. Ako slucajno tamo slovenci izgube, dajmo potrazit druge sudove. Ako nekim nevjerojatnim slucajem ne dobiju to ni na jednom sudu, ajmo ici po slovenskim gostionama i pitati za misljenje lokalne pijanace,, dok jedan ne kaze da se postena arbitraza mora prihvatiti.

VL
SE
serđo12
23:37 03.02.2020.

Naivan narod posvađao se oko mora ?!Samo je u Jugi to more moglo biti nase ,a ovako posvađani ne mozemo spriječit da ode u tuđe ruke. ?!Naivci.!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.