Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije

Oštra osuda Zapada: SAD stoji rame uz rame uz Hrvatsku

Philip Hammond
Foto: Reuters/PIXSELL
12.08.2015.
u 20:51

Hammond: "Ako su izvještaji točni, najoštrije osuđujem ono što se zasad čini kao brutalno ubojstvo hrvatskog državljanina."

Zapadne države oštro su osudile za sada još nepotvrđenu informaciju o ubojstvu Tomislava Salopeka.

Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu duboko je uznemireno izvještajima o tome da je podružnica ISIL-a ubila hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, kažu.

– Naše misli su s njegovom obitelji, prijateljima i s hrvatskim narodom. Potvrdi li se, ubojstvo Salopeka bio bi strašan zločin karakterističan za ISIL-ovu ekstremističku agendu i oštro osuđujemo njihovu brutalnost prema nevinim žrtvama diljem Bliskog istoka. SAD stoji rame uz rame uz Hrvatsku i uza sve naše prijatelje i partnere u borbi protiv terorizma – kažu iz veleposlanstva SAD-a.  

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Philip Hammond najoštrije je osudio još nepotvrđeno ubojstvo ISIL-ova taoca u Egiptu.

– Ako su izvještaji točni, najoštrije osuđujem ono što se zasad čini kao brutalno ubojstvo hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka od ISIL-a u Egiptu. Izražavam sućut njegovoj obitelji, kolegama i cijelom hrvatskom narodu. Britanija će stajati uz Egipat i Hrvatsku u nastavku borbe protiv ovog nehumanog terorizma – kazao je Hammond.

- S užasom sam primio vijest da je teroristička Daesh skupina smaknula hrvatskog taoca - kazao je francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius u priopćenju. Francuska vlada je lani odlučila ISIL nazivati pogrdnim imenom Daesh.

- Ako vijest bude potvrđena, ovo bi užasno ubojstvo još jednom pokazalo kukavičku prirodu i barbarstvo te terorističke organizacije - kazao je Fabius, potvrdio solidarnost s hrvatskim narodom te istaknuo kako je Francuska osudila terorizam u svim oblicima.

"Ovaj gnjusan čin još jednom pokazuje da fanatična ideologija ISIL-a prijeti svima nama", priopćili su iz njemačkog Ministarstva vanjskih poslova.

- Njemačka će učiniti sve da sa svojim međunarodnim partnerima porazi ISIL, ne samo na vojnom, već iznad svega na političkom planu  - priopćili su.

>> ISIL objavio da je pogubio Hrvata Tomislava Salopeka

>> 'Ovakva nedjela nemaju nikakve veze s tolerantnim i plemenitim učenjem islama'

Komentara 67

Avatar Najpraviji.Hrvat
Najpraviji.Hrvat
20:52 12.08.2015.

Nema ništa gore od toga kad te Amerikanci OŠTRO osude. Jezivo! ISIS se sad mora regrupirati i dobro razmisliti šta dalje, nakon ovako OŠTRE osude. Baš baš oštre.

MA
matadorsrvski
07:09 13.08.2015.

amerika moze da hoce..mogla je srbe za ubijanje 8000 muslimana za 2 dana..da srede ali nije...mogla je izrael za 615 djece u 3 dana da sredi, al nije.....sta hoce amerika ? ..mogao je EGIPAT biti demokratski ali SISI ubija studentete zatvara zene i universitete,bozje kuce, mogla je to amerika za 1 dan al nije...ameriko i tebi su dano ograniceni,a ono sto ste drugima pozeljeli i cinili bice vam bumerang

GP
G.premijer
20:30 12.08.2015.

Reakcije onih koji su tu stvorili tu organizaciju? Koga zapravo Amerika obučava u kampovima po bliskom istoku i zašto ne intervenira protiv najezde ISIL-a? Mislim da je cilj postao jasan, a to je da se osvoji Sirija i makne Assad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije