Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kristina Ikić Baniček:

'Potvrđeno je da Sisak nikada neće biti Hypo-grad'

Kristina Ikić Baniček
Nikola Čutuk/PIXSELL
27.12.2013.
u 11:52

Nakon pola godine tvrdih pregovora predstavnika Epsilon građenja u vlasništvu Hypo banke i Grada Siska, potpisan je sporazum o raskidu ugovora o osnivanju i zakupu na pravu građenja za projektno financiranje dječjeg vrtića na Zelenom Brijegu u Sisku.

Nakon pola godine tvrdih pregovora predstavnika Epsilon građenja u vlasništvu Hypo banke i Grada Siska, potpisan je sporazum o raskidu ugovora o osnivanju i zakupu na pravu građenja za projektno financiranje dječjeg vrtića na Zelenom Brijegu u Sisku.

Na taj su način ostvareni uvjeti da se taj projekt, započet prije pet godina, napokon završi, te da već sljedeće godine stotinjak “prekobrojnih” mališana dobije mjesto u vrtiću. Sporazum su jučer potpisali sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i članovi uprave Epsilon građenja Vladimir Bošnjak i Mirta Ceranac Poljak.

"Potvrđeno da Sisak nikada neće biti Hypo-grad"

- Objekt koji nije bio završen nismo mogli platiti kao da je gotov. U korektnim pregovorima smo se borili za svaku kunu, čime smo učinili odmak u vođenju grada u odnosu na prošlu vlast. Time smo za grad uštedjeli četiri milijuna kuna, kojima možemo u cijelosti završiti i opremiti objekt. Raskid ugovora je bio u obostranom interesu, pa je potvrđeno da Sisak nikada neće biti Hypo-grad - rekla je nakon potpisa sporazuma gradonačelnica Ikić Baniček.

Pregovorima je ranija cijena izgradnje i drugih troškova od 13,8 milijuna, smanjena na 9,8 milijuna kuna. Taj će se iznos Epsilon građenju isplatiti iz kreditnog zaduživanja i iz drugih izvora, u 180 anuiteta od sredine sljedeće godine. Inače, objekt je visokoj fazi dovršenosti, a još je preostala sanacija nedostataka, završetak instalacija, uređenje interijera i opremanje kuhinje. Kako je najavila gradonačelnica Ikić Baniček, prema istom će se modelu sljedeće godine nastaviti pregovori s Epsilon građenjem o raskidu ugovora o godinama nedovršenom objektu sportske dvorane. 

>>Talijanski vlasnici Željezare Sisak spremni za proboj na vanjska tržišta

Komentara 5

BA
baniček
21:19 28.12.2013.

konačno i ova u novinama, tek da se zna da nešt radi.

BA
baniček
09:41 29.12.2013.

U SRIDU, u pravu ste, roditelji te djece nemaju za kruh jer moraju toj djeci kupovat suvremene mobitele, laptope, igrače konzole, max TV-ove i ostale izmišljotine sadašnjeg vremena. Šta je nama u komunizmu falilo bez svega toga?

DO
domazl
15:33 27.12.2013.

A bivši gradokradljivac i dodavač put u Remetinec. Ako ne, sporno je da se išta smanjilo za 4 mil. kn, ukoliko nije "mazalica".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije