Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENA PRESUDA

Sabo će provesti 8 mjeseci u zatvoru i još toliko na uvjetnoj kazni

Željko Sabo
Foto: Davor Javorović/Pixsell
13.03.2015.
u 14:09

Kazna je iz 16 mjeseci bezuvjetno iza rešetaka promijenjena tako da će polovinu kazne provesti na slobodi "pod prismotrom", zbog svoje dobi

Željko Sabo, bivši gradonačelnik Vukovara, provest će 8 mjeseci u zatvoru i još toliko na uvjetnoj kazni zbog podmićivanja dvaju vijećnika HDZ-a, Radivoja Đurića i Marije Budimir.

Vrhovni sud potvrdio je u cijelosti presudu Županijskog suda u Osijeku. No, kazna je iz 16 mjeseci bezuvjetno iza rešetaka promijenjena tako da će polovinu kazne provesti na slobodi "pod prismotrom", zbog svoje dobi.

– Izrečena kazna sadrži dostatnu društvenu osudu te će jačati povjerenje građana u pravni poredak. Imajući na umu da se radi o osobi zrele životne dobi, ocjena je da i bez izvršenja cijele kazne neće ubuduće činiti kaznena djela – stava je Vrhovni sud.

Viši sud prihvatio je objašnjenje osječkog suda kako je konstituiranje gradskog vijeća pretpostavka za funkcioniranje tog tijela, a ne za stjecanje statusa izabranog vijećnika. Naime, Sabina se obrana temeljila upravo na tome da se vijećnikom ne postaje odmah poslije izbora te da time nije mogao ni počiniti kazneno djelo podmićivanja vijećnika.

Bivši čelnik Vukovara nije želio ništa komentirati.

– Nobilo – bila je jedina riječ koju nam je napisao u SMS-u. Ni branitelj mu Ante Nobilo, na kojeg nas je tako uputio, nije bio dostupan novinarima.

>> Željko Sabo: Nisam plakao pred povjerenstvom

>> Željko Sabo: U gradu nema novih projekata, radi se ono što sam ja ostavio

Komentara 74

OS
osica
14:22 13.03.2015.

"Ljudi moji je li to moguće, je li to moguće" ?, čekamo da se oglasi premijer, "nešto o sudstvu..... " pao je još jedan iz kvote njegovih poštenih".

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
14:24 13.03.2015.

visoko postavljene ljestvice... skandinavija, a ne balkan... bundesliga... mi nismo kao drugi, mi smo pošteni... sdPartija - nova pravednost... ahahaha.... ---- nego, hoće li drug sabo primati saborsku plaću dok bude ležao u prdekani?

Avatar Mihovil101
Mihovil101
14:18 13.03.2015.

E sada cekam premijera da se oglasi...kukom I motikom na pravosudje! I molim u Saboru izglasati dodatak za odvojeni zivot I teske uvjete"rada" ! Nikom nikada ne zelim nista lose u zivotu,ali nakon ovih svih lakrdija oko ovog slucaja,bio sam "primoran" malo se narugati....ali politika je vecini tolika slast da sada neka to I kusaju!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije