Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAK AFERE FIMI MEDIA

Potvrđena optužnica protiv bivšeg šefa CROSCA Bojana Milkovića

bojan milković
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
14.11.2018.
u 13:14

Tereti ih se za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju odnosno poticanje na zloporabu u gospodarskom poslovanju kojim je CROSCO oštećen za oko dva milijuna kuna.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog sud potvrdilo je još jednu optužnicu u karaku afere Fimi media. Ovaj put riječ je o optužbama protiv Bojana Milkovića bivšeg predsjednika Uprave CROSCA-a te Mladena Bradača, bivšeg poslovnog tajnika CROSCA.

Optužnicu protiv njih u siječnju 2017. podiglo je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a tereti ih se za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju odnosno poticanje na zloporabu u gospodarskom poslovanju kojim je CROSCO oštećen za oko dva milijuna kuna.

Milkovića se tereti da je na traženje Bradača, kojeg je pak to zatražio Mladen Barišić, omogućio Fimi mediji Nevenke Jurak da s CROSCA-om sklopi ugovore o obavljanju marketinških usluga od srpnja 2005. do 16. lipnja 2009. Prema optužnici, Fimi media je dobila posao iako su i Milković i Bradač bili svjesni da na tržištu ima i drugih marketinških agencija koje istovjetnu robu i usluge nude po nižim cijenama.

bojan milković
1/6

CROSCO i Fimi medija su tako sklopili ugovore za poslove čija je vrijednost bila 2,1 milijuna kuna, no CROSCO je na temelju 105 isporučenih računa, tvrdi tužiteljstvo, Fimi mediji isplatio ukupno oko četiri milijuna kuna. Razlika između dogovorene i plaćene cijene završila je, najvjerojatnije, u crnim fondovima HDZ-a, jer je cijela priča oko Fimi medije bila posložena tako da se preko te tvrtke izvlači novac iz državnih poduzeća.

Tako izvučen novac potom je poslužio za financiranje HDZ-ovih izbornih kampanja, zbog čega se stranka zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom te Mladenom Barišićem, Nevenkom Jurak, Brankom Pavošević i Ratkom Mačekom našla na optuženičkoj klupi.

U međuvremenu, suđenje za aferu Fimi media, na raspravi održanoj ovaj tjedan, odgođeno je do veljače 2019. jer je Nevenka Jurak teško bolesna. Do sljedeće rasprave njezina obrana treba dostaviti novu medicinsku dokumentaciju kako bi se ustanovilo je li ona raspravno sposobna. Afera Fimi media bila je nepravomoćno presuđena, no presudu je ukinuo Vrhovni sud. Paralelno s ponovljenim suđenjem, tužiteljstvo je podiglo niz optužnica vezano za državna poduzeća i njihove poslove s Fimi medijom.

Video - Suđenje Ivi Sanaderu za Fimi mediju

Komentara 1

Avatar Celzijus
Celzijus
18:11 14.11.2018.

Muljali su od 2005. do 2009. a otkrili ih 2017. Vjerojatno slučajno, poznavajući sposobnosti naših "organa" kad su velike face u igri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije