Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomicanje tla

Treći potres u 4 dana: Noćas se treslo i Jastrebarsko

potres
Foto: Borna Filić/PIXSELL
03.02.2015.
u 08:37

Nakon potresa u Zagrebu i na Pelješcu, potres je zatresao u 1.10 područje Jastrebarskog

Potres jačine 2.1 prema Richteru zatresao je u 1.10 sati područje Jastrebarskog, izvijestila je jutros Seizmološka služba RH.

Ovo je treći zabilježeni potres u zadnja četiri dana u Hrvatskoj. Intenzitet u epicentru iznosio je tri stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Umjereno jak potres s epicentrom tri kilometra sjeverno od Trpnja na poluotoku Pelješcu zabilježen je jučer u 3.15 sati. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru pet stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na području od Makarske do Neuma, ali i na otoku Hvaru.

U subotu se treslo tlo i u metropoli. Potres je zabilježen u 22.22 sata s epicentrom u podsljemenskoj zoni Zagreba kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru četiri stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

>>Potres jačine 2.9 pogodio 11 km sjeverno od Zagreba, osjetio se u većem dijelu grada

Ključne riječi

Komentara 6

LA
larala
09:03 03.02.2015.

treci manji potres u 4 dana, strašno....da su naši novinari u turskoj, novine bi pisale samo o potresima jer tamo je dnevno ovakvih malih minimalno 5.... i 2,1 je manji potres koji se baš i ne osjeti, bilježe ga sizmografi...ii pod normalno ih dnevno bude preko 1000...

TM
Trt mrt smrt
11:29 03.02.2015.

Kažu da obično velikom prethodi niz manjih... nadam se da neće ali dragi moji budite na oprezu.

AM
ambassador1987
09:33 03.02.2015.

larala severina i takvi ne rade nista pametnog pa treba o necemu pisat :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije