Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rano ujutro u Sredozemnom moru

Potres magnitude 6,6 po Richteru kod Cipra: 'Probudili smo se, cijela kuća se tresla'

Cipar
EMSC
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.01.2022.
u 07:31

Cipar se nalazi u području intenzivne seizmičke aktivnosti, graniči s linijom gdje se euroazijska tektonska ploča susreće s afričkom pločom

Potres magnitude 6,6 dogodio se u utorak rano ujutro u Sredozemnom moru kod zapadne obale Cipra, priopćio je Američki seizmološki institut (USGS).

Potres se dogodio na dubini od 19,6 km, 48 km od grada Polisa, priopćio je USGS, a prenosi France Presse.

"Stvari s polica su padale", "Prvi potres koji sam ikada osjetio", "Ovo je bilo strašno", "Sve se jako treslo", "Probudili smo se, cijela kuća se tresla", neki su od komentara na potres na stranici Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC).

Prema preliminarnoj procjeni ovog instituta, vjerojatnost da je ovaj potres prouzročio žrtve ili štetu je mala.

Cipar se nalazi u području intenzivne seizmičke aktivnosti, graniči s linijom gdje se euroazijska tektonska ploča susreće s afričkom pločom.

U potresu koji se dogodio 9. listopada 1996., koji je bio magnitude 6,8, poginule su dvije osobe i oštećeno na desetke zgrada u obalnim gradovima Paphos i Limassol.

Desetog rujna 1953. potres magnitude 6,3 usmrtio je 40 ljudi, uništivši stotine domova, posebno u regiji Paphos. 

VIDEO Obnova na Banovini nakon potresa ide sporo: Mnogi su i drugu zimu u kontejnerima

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije