Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nađen nakon potrage

Potresena majka dječaka sprema tužbu: Nazvala me teta iz vrtića, noge su mi se odsjekle

Policija
Foto: Goran Stanzi/Pixsell/Ilustracija
19.06.2020.
u 21:10

No, Dijana je jasno rekla da ne krivi odgajateljice iz vrtića, već je kriv cijeli sustav koji zapošljava samo dvije ili tri tete na, barem, dvadesetero djece.

Pronađen je dječak koji je nestao u popodnevnim satima iz zagrebačkog vrtića Pčelica u Retkovcu, potvrdila je policija za 24sata.

Podsjetimo, dječak je nestao u popodnevnim satima, policija je intenzivno tragala za njim, a očajna obitelj se oglasila i na društvenim mrežama.

- Dječak na sebi ima crnu trenirku i bijelu majicu sa Scooby Doo - napisala je obitelj. Srećom, dječaka su jako brzo pronašli.

Ogorčena Majka Dijana rekla je kako ne krivi odgajateljice jer su preopterećene poslom, nego krivi Grad koji ne može zaposliti više njih. 

U popodnevnim satima iz zagrebačkog vrtića Pčelica u Aleji lipa u zagrebačkoj Dubravi, nestao je šestogodišnji dječak, prema riječima majke, 'pobjegao' je s drugim dječakom koji uopće ne pohađa taj vrtić. Srećom, pronašli su ih neozlijeđene nakon dva sata potrage, i to nedaleko od samog vrtića. 

- Navodno je taj drugi dječak, koji je nekad išao tu u vrtić, došao po čašu vode i tete su ga pustile. U isto vrijeme se tu našao i moj sin, njih dvojica iskoristila su trenutak nepažnje i pobjegli iz dvorišta vrtića. Nakon što je teta shvatila da moj sin nije tu, nazvala me i pitala jesam li možda došla po njega, a da im se nisam javila. Rekla sam joj 'pa naravno da ne, to je nemoguće'... Na to mi je teta rekla da mog sina nema! Nakon tog saznanja, odsjekle su mi se noge - priča nam Dijana Orešić, majka šestogodišnjeg dječaka. 

Roditelji su odmah kontaktirali policiju, prijatelje, obitelj, a pomoć su tražili i preko društvenih mreža pa se nakon toga i cijeli Zagreb digao na noge. Neozlijeđene ih je stotinjak metara od vrtića pronašla Dijanina šogorica.

- Zvali su me čak i neki ljudi čak s Trešnjevke, mobitel mi je stalno zvonio, ne znam kako da se svima zahvalim što su se uključili u potragu - rekla je Dijana drhtavim glasom. Iz vrtića Pčelica nisu htjeli komentirati nestanak dječaka, samo su rekli kako 'nisu nadležni za davanje izjava'. No, odmah nakon što se cijeli slučaj sretno završio, pozvali su roditelje na razgovor. Nakon razgovora, roditelji su još uvijek bili pod dojmom, a kažu i da planiraju tužiti Grad Zagreb u čijoj su nadležnosti javni vrtići.  

No, Dijana je jasno rekla da ne krivi odgajateljice iz vrtića, već je kriv cijeli sustav koji zapošljava samo dvije ili tri tete na, barem, dvadesetero djece. 

- I sama sam vidjela koliko je teta, koja je bila odgovorna za njega, u šoku. U znoju je trčala po kvartu ne bi li ga pronašla. Nju ni najmanje ne krivim, krivim Grad Zagreb i koji ne poduzima ništa po pitanju sigurnosti djece. Pa pogledajte samo ovaj vrtić, cijela zgrada je u derutnom stanju, nije niti čudno da su djeca tako lako mogla izaći jer bez problema mogu otvoriti vrata, a ni dvorište nije adekvatno ograđeno - rekla je ogorčena majka dječaka. 

Iako još uvijek u šoku, Dijana je sretna što su ga tako brzo uspjeli pronaći živog i zdravog.  

- U ovih dva sata, najcrnje misli su mi prolazile kroz glavu. Presretna sam što se sve dobro završilo, ne želim ni pomišljati što je sve moglo biti, sada samo želim zagrliti svoje dijete - rekla je Dijana, pišu 24sata

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar lola lola
lola lola
23:17 19.06.2020.

A da malo I porazgovara sa svojim sinom I objasni mu da nije u redu bjezati??? Premda vjerujem da je djetetu jednostavno bilo dosadno tamo provodeci vrijeme spavajuci, jeduci I gledajuci crtice o bubicama cijeli bozji dan....

SA
Sanctus
09:02 20.06.2020.

samo malo... teti u vrtiću u posljepodnevnim satima, kad ima ukupno 10 djece na 5 teta u cijelom vrtiću valjda, na vrata bane dijete od 5-6 godina, bez roditeljskog nadzora, i ona ga PUSTI unutra i dozvoli mu da se igra s drugom djecom, bez da provjeri gdje su mu roditelji i zašto je to dijete samo!?!?! i onda još jedno od svoje djece iz skupine pusti s tim djetetom da odu negdje van popit vodu!?

KA
kARL42
09:13 20.06.2020.

kakva to teta pusti dijete koje uopće ne ide u vrtić, koje je k tome bez ikakvog roditeljskog nadzora, da uđe u grupu, bez da odmah zove policiju? pa halo, dijete od 5 godina ti je ušlo u vrtić, bezz pratnje roditelja, a ti umjesto da digneš paniku i zoveš policiju jer baulja gradom počastiš ga vodom i igrom sa svojom djecom, a onda još pustiš njega i jedno od svoje djece da odu van popiti vode? ako ovo nije za momentalni otkaz, ne znam što je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije