Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŠUMSKA JAGODA'

Epilog drame u zagrebačkom vrtiću iz kojeg su nestala djevojčice: 'Izvršili smo inspekciju'

Dječji vrtić Šumska jagoda
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
20.02.2020.
u 15:08

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, inspekcija je, po završetku nalaza, potvrdili su u Ministarstvu obrazovanja, ustupila predmet na postupanje Policijskoj upravi Zagrebačkoj.

Prosvjetna inspekcija završila je nadzor u zagrebačkom vrtiću “Šumska jagoda” iz kojeg su krajem siječnja, tri djevojčice same išetale te bez nadzora i da itko zna gdje su, provele sat vremena.

"Nedvojbeno da su odgojiteljice bile dužne provoditi Program mjera povećanja sigurnosti, a da su isto zanemarile, ne ispunjavajući time zakonske obveze zaštite djeteta, a čime je bitno ugroženo zdravlje i sigurnost djece. Zbog propusta u izvršavanju radnih obveza ravnateljica je odgojiteljicama uručila upozorenja na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu", rezultat je nalaza inspekcije, koja je u svome izvješću napomenula kako je još za nadzora, Grad Zagreb kao osnivač vrtića ravnateljici uručio otkaz.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, inspekcija je, po završetku nalaza, potvrdili su u Ministarstvu obrazovanja, ustupila predmet na postupanje Policijskoj upravi Zagrebačkoj.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar marela
marela
16:50 20.02.2020.

Kako je lako brzinski kaznjavati malog covjeka

TO
tomislav10
16:44 20.02.2020.

Zbog nepažnje dobile su opomenu, a mogle bi i kazneno odgovarati. Kamo sreće da se tako odnosimo prema svima koji krše zakone RH-a, a ne samo prema onima prema kojima se možemo tako odnositi.

Avatar Keep_calm
Keep_calm
16:43 20.02.2020.

U vrtiću djeca mogu sama otvoriti vrata i izšetati... to je prva i jedina greška. A za to nisu odgovorne odgojiteljice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije