Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija branitelja

"Potpišite peticiju za ukidanje abolicije srpskim zločincima"

škabrnja (1)
Filip Brala/PIXSELL
15.02.2011.
u 15:00

Namjerava se skupiti 300 tisuća potpisa koje će se predati Vladi RH i Hrvatskom saboru. Hrvati žive na svojoj zemlji i ne trebaju se plašiti nikoga, poručuju iz Hvidre.

KNIN – Kninska podružnica Hvidre pokrenula je potpisivanje peticije kojom bi se hrvatsko zakonodavstvo obvezalo pokrenuti postupak za ukidanje abolicije srpskim ratnim zločincima, kako se ističe. Peticija s tim zahtjevima potpisivat će se u Kninu i diljem Hrvatske, a cilj joj je u kratku razdoblju sakupiti 300 tisuća potpisa.

– Cilj je peticije pokretanje potrebne procedure u Hrvatskom saboru da se ukine abolicija srpskim ratnim zločincima, pripadnicima srpske vojske. Sukladno tome, gledajući na današnja zbivanja i činjenicu da su hrvatski branitelji po zatvorima, te da se i dan danas pune zatvori, smatramo da je toga dosta. Mi smo odlučili da ćemo od Vlade RH i Hrvatskog sabora tražiti da se ukine abolicija te da se svi srpski zločinci koji trebaju odgovarati po hrvatskim zakonima uhite i zatvore - poručio je Ivan Barić, čelnik kninske Hvidre.

Iz Hvidre pozivaju sve branitelje i građane da se odazovu peticiji jer je, ističu, vrlo bitna.

– Gledajući ovih proteklih dvadeset godina, ja sam kao čovjek revoltiran našim hrvatstvom. Kad se trebaju Hrvati pokazati, da budu dosljedni sami sebi, oni to neće. Jednostavno, oni se plaše. Mislim da je završilo vrijeme stare Jugoslavije, danas je Hrvatska slobodna: mi smo je stvorili. Nadam se da će Hrvati razumjeti da žive na svojoj zemlji i da se ne trebaju plašiti nikoga – poručio je Ivan Barić iz kninske Hvidre.

Ključne riječi

Komentara 39

MU
mućanin1
18:11 15.02.2011.

Tako je! Mi smo svoji na svome i to narod treba konačno shvatiti!!! HNF

OG
Oger
19:18 15.02.2011.

Uzasnut, vau! Koji fini, argumentirani komentari dolaze od tebe. A tek bogatsvo rjecnika! Jesi to sve naucio u HDZu ili doma? Mozda u crkvi?

SA
satar
10:34 21.02.2011.

Već jesam,davno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije