Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODUZETNIČKA ZONA Ulagači otkupili 20 posto parcela

Potpisan je sporazum o financiranju gradnje lokalne ceste u Poduzetničkoj zoni Jalžabet

20.05.2009.
u 18:16

JALŽABET - Predstavnici ŽUC-a, Varaždinske županije i općine Jalžabet potpisali su sporazum o zajedničkom financiranju gradnje lokalne ceste u Poduzetničkoj zoni Jalžabet, u dužini 2282 metra, za što će se izdvojiti oko 900.000 kuna.

- Potpisali smo i sporazum s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH za EIB II, vrijedan oko 2,5 milijuna kuna za rješavanje oborinske odvodnje te asfaltiranje prometnica. U tijeku su i radovi na pročistaču fekalnih voda, koji će ujedno koristiti naselja Leštakovec, Kelemen i Jakopovec. Taj će pothvat, vrijedan oko 7,3 milijuna kuna, financirati sama općina Jalžabet, a radovi bi trebali završiti do kraja ove godine.

U našoj Poduzetničkoj zoni već je napravljena i trafostanica, koja će se, očekujemo, uskoro pustiti u rad, kako bi investitori što prije započeli s gradnjom. Završena je i kompletna vodoopskrba te kanalizacija fekalnih voda do pročistača, u dužini 3,5 kilometara - kazao je Marijan Blažin, direktor Poduzetničke zone Jalžabet, koja je veličine oko 100 hektara.

Do sada je prodano oko 20 posto parcela, koje je kupilo oko 15 investitora. Budući ulagači u poduzetničkoj zoni uglavnom će graditi proizvodne hale.

Osim domaćih za zonu se zanimaju i strani investitori te su neki iz Makedonije i Češke već kupili u njoj parcele. Predviđa se kako će se nakon što se sagradi cijela zona u njoj otvoriti popriličan broj radnih mjesta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije