Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemaju kamo

Potjerani Romi ponovo se vratili na svoju parcelu u Škabrnji

romi škabrnja (1)
Dino Stanin/PIXSELL
04.09.2012.
u 23:48

Romi se nadaju kako će ovog puta situacija biti mirna, no već je došlo do prijave zbog remećenja javnog reda i mira

Romske obitelji koje su početkom svibnja nakon pritiska lokalnog stanovništva napustile Škabrnju vratili su se pod jakim policijskim osiguranjem na parcelu s koje su otišli, piše Slobodna Dalmacija.

Stanovnici Škabrnje su ih tada ogradili žičanom ogradom i crvenom trakom, te ih vrijeđali govoreći im da odu od kuda su i došli, što su Romi na kraju i napravili.

Sada su se međutim predomislili.

- Morali smo se vratiti. Nemamo dinara za živjeti, a ovu smo zemlju kupili. Nije nam svejedno, ali nemamo izbora. Bojimo se, ali što je tu je - kazala je za Slobodnu Mira Đanija čiji je suprug Ante parcelu u Vlačinama za pet tisuća eura kupio od mještanina Tome Škare.

Romi se nadaju kako će ovog puta situacija biti mirna, no već je došlo do prijave zbog remećenja javnog reda i mira jer je jedan mještanin kaenje prepriječio put Romima preko njegovog zemljišta.

Podsjetimo, nakon incidenata u svibnju, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru u lipnju je podignulo optužnicu protiv Luke Škare, načelnika Škarbnje, kojom ga terete za rasnu i drugu diskriminaciju.

Ključne riječi

Komentara 45

MI
mightymraz
07:26 05.09.2012.

od kada znam za sebe postoji problem s romima. @Nino - da, oni po ustavu imaju sva prava. I to je divno i prekrasno, ali na zalost nemaju prava terorizirati druge ljude koji zive u okolici. I onda kada see netko zali na njih te ljude se proziva na diskriminacija manjina i ostale gluposti. To je zalosno....

OB
-obrisani-
07:31 05.09.2012.

kao korisnici socijalne naknade koju ostvaruju na području Našica, usput imaju i tamo u selu Vukojevci kuću, a o autu koji je u garaži da i nepričam, postavlja se pitanje odakle pare za kupovinu zemljišta, odgovor je lagan: kad živiš kao parazit u ovome društvu i izvan si sustava PDV-a, a usput i sakupiš par ručkica sa grobnica i šahtova sa okolnih puteva može se.

OB
-obrisani-
06:23 05.09.2012.

Zbirno gledano oni po ustavu imaju sva prava kao i ostali građani Hrvatske! Ali parcijalno tko god je imao sa njima posla ni jedan ih ne želi u svojoj blizini jer u največem broju slučajeva sa njima dolaze problemi. To je njihov stil života!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije