Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki državni tajnik:

'Postoje značajni dokazi da je virus izašao iz kineskih laboratorija'

Koronavirus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
04.05.2020.
u 06:31

Njegova izjava tako osporava tvrdnje američke obavještajne agencije koja je u četvrtak objavila izvješće u kojem stoji "da je postignut široki znanstveni konsenzus" kako koronavirus nije proizvod čovjeka

Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je u nedjelju da postoje "značajni dokazi" da je koronavirus nastao u kineskom laboratoriju.

"Postoje značajni dokazi da je virus izašao iz kineskih laboratorija u Wuhanu", izjavio je Pompeo gostujući u emisiji "This Week" televizijske postaje ABC. Koronavirus se pojavio prošle godine u Kini i do sada je od njega preminulo oko 240.000 ljudi diljem svijeta, od čega više od 67.000 u SAD-u.

Video: Ugledni hrvatski znanstvenici otkrivaju što dosad znamo o koroni

"Najbolji stručnjaci za sada misle da je virus proizvod čovjeka. Nemam  razloga ne vjerovati u to", kazao je Pompeo. 

Njegova izjava tako osporava tvrdnje američke obavještajne agencije koja je u četvrtak objavila izvješće u kojem stoji "da je postignut široki znanstveni konsenzus" kako koronavirus nije proizvod čovjeka.

Pompeo je u četvrtak izjavio kako se ne zna je li virus izašao iz Instituta za virologiju u Wuhanu ili je došao s tržnice mesa ili od negdje drugdje. Trump je pak isti dan kazao kako je uvjeren da je virus nastao u kineskom laboratoriju, ali je odbio iznijeti dokaze za tu tvrdnju. 

Ključne riječi

Komentara 4

JO
jopa13
12:23 04.05.2020.

Jedva sam čekao da komentiram. Kako svi odmah kažu da nije nastao u laboratoriju? Ne piše na njemu "Made in ..." Virus nastaje manipulacijom sa proteinima životinjskog porijekla što se isto može raditi u labu...

PO
Porta
07:42 04.05.2020.

Mnogi su na strani korone.Ja podržavam Trumpa .Pobjediti će koronaše.

SI
sisavac
07:11 04.05.2020.

jedna te ista osoba u nepuna 24 sata izjavi dvije oprečne izjave. i tako već tjednima. naravno da je teško, a bude i nemoguće, priznati svoju odgovornost za posljedice u svojoj zemlji zbog korone. inače, amerika, tj. trump, su među prvima počeli zatvarati granice, ali nisu uvodili ograničenja. ovaj virus otpočetka ima 3 soja, i svaki dio svijeta pogodio je jedna vrsta, soj virusa, baš zgodno geografski locirano. što ukazuje da je taj virus mutirao na samom početku, i prilagodio se pojedinoj lokaciji, kao što virusi i inače rade. čudo jedno kako epidemiologa, virologa, ima jako malo (pokušajte pronaći broj studenata koji se specijaliziraju za to... puno je manji od npr. onih koji bi ugrađivali silikone..), a imamo jako puno 'stručnjaka' za viruse! nešto nije u redu, nesklad je prevelik. ako bi se kinu sad optužilo da je kriva za širenje virusa, onda imamo jedan generalni problem, jer znamo da se protiv ovog virusa i kad se već puno znalo nisu mogle boriti ni puno opremljenije države, mada ni kinu po tom pitanju ne možemo gledati kao slabo opremljenu. inače, ako ste zaboravili, sadam husein je imao oružje za masovno uništenje i mogao je napasti europu za manje od 45 minuta. irak razoren i opljačkan, sadam obješen, europa puna migranata... i dalje vjerujete amerikancima? samo dajte. kad im se sami budete našli na nišanu, vjerovat ćete im i dalje. eto, afganistanci presretni ko i iračani, libijci, kako su oslobođeni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije