Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezahvalna radnica

Poštedio je burze, a ona ga opljačkala

trgovina
Foto: Ana-Maria Kezerić
05.06.2014.
u 17:28

Vlasnika trgovine u Sesvetama, Krešimira D. (33) prevarila je i opljačkala radnica 10 dana nakon otvaranja

- Pola svog života stavio sam na čekanje, dvije sam se godine odricao da bih mogao otvoriti taj dućan i sve mi je to netko uzeo u jednoj večeri - razočarano priča Krešimir Borić (33), vlasnik trgovine u zagrebačkim Sesvetama kojeg je prošli utorak opljačkala vlastita radnica, Ana Marija D. (23), koja je u dogovoru s Ivanom H. (20), Matijom M. (21) i Antom P. (19) ukrala preko 4000 kuna i 92 šteke cigareta.

Deseti dana od otvorenja trgovine, Krešimir B. svoju je, sada bivšu zaposlenicu, odvezao kući. Nije mogao niti naslutiti da će se pola sata kasnije vratiti u društvu razbojnika, najnormalnije otključati trgovinu, ukrasti novce i proizvode u vrijednosti većoj od 30.000 kuna te na kraju inscenirati navodni šok uzrokovan orobljenom trgovinom. U 5.55 sljedećeg jutra, panično ga je nazvala i rekla da iz trgovine nedostaju cigarete i novci.

- Bilo mi je čudno što ništa nije razbijeno, brava je bila čitava i sve je izgledalo normalno - skeptično je ispričao Krešimir B. Odmah je pozvao policiju koja je očevid obavila tek nakon njegove intervencije i poziva MUP-u. U šoku od nemilog događaja, sjeo je ispred trgovine sa susjedom kojeg je noć prije probudila buka koju su prouzročili kradljivci. U tom se trenutku jedan od njih vratio na mjesto zločina kao da ništa nije bilo. Međutim, prepoznao ga je susjed kojemu ni na kraj pameti nije bilo da mladi razbojnici pljačkaju Krešimira. Kako kaže, na pitanje što to rade ispred lokala u gluho doba noći, jedan od osumnjičenih odgovorio mu je da ih je poslao vlasnik da unesu neke kutije.

- Pa ovaj mali ti je noćas ordinirao tu kod dućana – zapanjeno je rekao susjed. Sumnjivac se pokušao braniti i počeo nijekati da je to bio on, ali Krešimir B. već je pozvao policiju. Policija je odvela sumnjivca, nakon čega je on ‘otkucao’ ostale. Kada su se policajci oko 12.30 vratili u trgovinu po Ana-Mariju D., Krešimirovu čuđenju nije bilo kraja.

- Ništa mi nije bilo jasno, zinuo sam kao som - iskren je poduzetnik koji je svoju bivšu zaposlenicu zaposlio prema preporukama.

- Dobra, mirna, pristojna, činila se kao radnica za poželjeti – priča Krešimir B. pokazujući nam SMS poruke koje mu je slala tijekom dana, a u kojima se u strahu da će biti otkrivena i da će pronaći njezine otiske u trgovini, kune da ona ništa nije kriva i iskazuje svoju zahvalnost poslodavcu koji joj je pružio priliku.

Dobrohotni poslodavac koji je želio da njegovi zaposlenici na posao dolaze nasmijani, zbog nezahvalne radnice koju je spasio tužne hrvatske svakodnevice na burzi, tako je primoran ne vjerovati više nikome.

Komentara 1

DE
Dejan1000
18:06 05.06.2014.

Pa ako je osigurana trgovina nece biti problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije