Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarski HDSSB

Postavljamo pitanje zbog čega se privatizira Luka Vukovar?'

Slavica Jelinić
Foto: Branimir Bradarić
07.09.2014.
u 08:27

U priopćenju se navodi kako u procesu privatizacije postoje velike mogućnosti korupcije i ''izvlačenja'' ostatka ostataka iz državnog poduzeća koje se privatizira pa se zato i u slučaju privatizacije Luke Vukovar posebna pažnja mora usmjeriti na nadgledanje procesa privatizacije

Nakon najava Vlade RH o privatizaciji Luke Vukovar, a onda i informacija da se pojavilo nekoliko potencijalnih investitora koji su zainteresirani za preuzimanje priopćenjem za javnost javio se HDSSB Vukovar koji postavljaju pitanje Radi li država u interesu Vukovaraca ili velikih moćnika?.

U priopćenju se navodi kako u procesu privatizacije postoje velike mogućnosti korupcije i ''izvlačenja'' ostatka ostataka iz državnog poduzeća koje se privatizira pa se zato i u slučaju privatizacije Luke Vukovar posebna pažnja mora usmjeriti na nadgledanje procesa privatizacije posebice jer je Luka Vukovar poduzeće od strateškog interesa za grad Vukovar.

Podsjećaju i da je Luka Vukovar 2007. godine izdvojena iz kombinata VUPIK, u 100 postotnom vlasništvu je Ministarstva financija RH da Ima 76 zaposlenih, likvidna je, profitabilna, uredno plaća obveze i nema dugova, a financira se iz vlastitih sredstava.

- Zbog toga postavljamo pitanje zbog čega se privatizira Luka Vukovar? Kakva će biti raspodjela prihoda od privatizacije? Izražavamo i bojazan da će na kraju svega postati još jedna isisana državna tvrtka od strane nekog moćnika ili monopoliste, navodi se u priopćenju kojega potpisuje predsjednica vukovarske podružnice HDSSB-a Slavica Jelinić.

>> Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava uputio pismo premijeru Zoranu Milanoviću

Komentara 2

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
09:11 07.09.2014.

. ..Kad opet Radnici-Samoupravljači budu vlasnici svojih tvrtki u R.Hrvatskoj tj.kad im država vrati ono što su im devedesetih godina prošlog stoljeća jednim pljačkaškim aktom oteli onda neće se događati ovakove stvari unazad cca.25.godina pa i danas sa Luka Vukovar. ..POSLiJE ĆiRE-ĆiRRO. ..

IM
Immanuell
12:47 08.09.2014.

Nikad više neće biti radničkog samoupravljanja, nije ga zapravo bilo ni onda kad je društvo bilo zvanično definirano njime, ali se glumilo da bi se radnicima dalo na važnosti. Svejedno, i ta gluma je znala nekad proizvesti nešto dobro za lokalnu ili regionalnu zajednicu, odn. zajednicu radnika jedne tvrtke..... To se samo jednom u povijesti ima i nikad više. Sve je odbačeno samo zato jer je bilo toliko mirno i skladno da je postalo dosadno živjeti, te su avanturisti pokrenuli nešto da se giba. I odgibali smo svi redom u vražju mater. Neki dan gledam u prolazu starog čovjeka i jednu ženu, ne bih joj dao više od 30 godina kako kopaju svatko po "svojoj" kanti za smeće..... Dođe ti da zaurlaš iz petnih žila na pokvareni drek ovog društva što godinama i godinama mlati praznu slamu, oblači se u skupa odijela i lupeta non - stop jedno te isto bez cilja, bez svrhe, osim za sebe same..... Možda i nije bilo idealno vrijeme za nekoga (za većinu jest), ali u doba tzv. "komunizma" nikad nitko nije kopao po smeću da bi preživio. Društvo jednostavno to nije dozvoljavalo. Bilo je beskućnika koji se nisu ni na koji način dali "omesti" od svog stila života, vjerujte, postoje i takvi slučajevi, mi smo u Osijeku imali svog Osmana (Osjećani znaju tko je to bio), ali pravih siromaha u društvu da nemaju za jesti, piti i obući se to nije bilo. Žalosno je doba došlo, kad rad i radnik postaju out, maltene smrde, a kojekakvi fićfirići od kojih društvo nema baš ništa ili ima vrlo malo kotiraju..... Mlatioca prazne slame je oduvijek bilo biološki više od kreativnih i proizvođački, inovatorski nastrojenih.....Oni su u ovoj državi od početka dobili svoje značajno mjesto, danas je društvo ogrezlo njima, čak je plasirana doktrina da je proizvodnja štetna jer zagađuje, dok prazno trtljanje jezikom nije i jako je dobro plaćeno..... Doći će vam brzo kraj, doduše tko je jamio, jamio je, a tko nije neka se ne žali. Ova država s trtljavcima neće nikuda stići, vidi se već neko vrijeme, te ćete opet morati početi slušati onoga tko stvara novac da bi vi mogli trtljati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije