Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI GENERAL
Povratak na članak

Poslovni uzlet Čermak je počeo obrtom za centralno grijanje i servisom za rashladne uređaje

Nakon akcije Oluja, na izričitu molbu dr. Franje Tuđmana, Čermak je otišao u Knin gdje je preuzeo dužnost zapovjednika zbornog područja

Komentari 23

Avatar superhik74
superhik74
19:30 05.08.2014.

Odrastao je skromno, i onda je dosla pretvorba i privatizaciju a on je bio u blizini Tudjmana. Dalje nije potrebno govoriti. Ostalo sve znate.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
17:55 05.08.2014.

NenadNikolicZagreb Točno. Ina mu je morala dati 12 novih Cisterni za taj "posao", ali i gorivo koje je bilo u njima i od tada počinje njegov uspon i sada se pitam tko je ovdje ratni porfiter, a tko poslovni čovjek.. Nakon desetak konvoja iz RN Sisak sa kojim je isporučivao nafru Srbima, cisterne nije vratio, već su ostale u njegovom vlasništvu i sa njima počeo razvažati naftu i naplaćivati INI 3 puta više nego drugi za tu uslugu, a to je bila direktiva zna se koje stranke i njegovog prvog čovjeka. Te cisterne (Mercedes) INA je 1990 god. platila 97mil. njemačkih maraka. Kasnije je nastao Tifon kojeg prodaje MOL-u, bez odobrenja Vlade i INE. Mislim da nije teško pogoditi tko je bio tada premijer RH.

VL
LI
list68
17:51 05.08.2014.

Možda je "tih i samozatajan", da netko ne bi ozbiljno potaknuo istragu kako je odjednom stekao bogatstvo.

VL
Avatar think pink
think pink
20:18 05.08.2014.

"... vozio je jaguar kakvog si ni zapadnjački bogataši nisu mogli priuštiti." - na čemu je ovaj novinar??? p atko inače po svijetu vozi skupe aute - monteri centralnog grijanja? ili bogataši?

VL
Avatar think pink
think pink
20:31 05.08.2014.

bio je monter centralnog sa završenom školom učenika u privredi (3 godine). onda je došao rat pa mu je naglo krenulo... pa je monter centralnog postao tuđmanov savjetnik (!!!), pa onda ministar industrije (!!!), pa je onda monter centralnog sa završenom trogodišnom školom postao zapovjednika zbornog područja knin (!!!)... pa si je onda osnovao naftnu kompaniju (!!!)... itd... itd... i onda se mi pitamo zašto nam je država u banani...

VL
Avatar think pink
think pink
20:20 05.08.2014.

"Poslije prvih izbora postao je savjetnik predsjednika." - sada mi je jasnije zašto je tuđman vukao onakve "mudre" poteze - pa savjetnik mu je bio monter centralnog grijanja!

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
17:34 05.08.2014.

Gospodin Čermak je ugodan i pristojan u građanskom društvu. I sposoban na određeni način. Ali osobno ne mogu zaboraviti cisterne koje su iz Republike Hrvatske izravno vozile u BiH navodno prevozeći gorivo za traktore. U Dretelju je bilo jedno od skladišta gdje se gorivo isporučivalo velikosrpskoj paravojsci čiji su kamioni pod pratnjom vojne policije HVO-a prepraćeni svakoga dana iz Dretelja u Stolac, razbijajući međunarodnu blokadu opskrbe naftom velikosrpskih paravojski. Na žalost ne mogu se oteti dojmu da je i general Čermak, pod tko zna kojim izgovorom, bio jedan od hrvatskih tajkuna koji su sudjelovali u tome biznisu. Osobno mi je bilo žao što se uz sve što je već imao, taj ugodan čovjek ušao u skupinu ratnih profitera koji su tijekom rata izuzetno povećali svoje bogatstvo. To mu nije trebalo, nije bio gladan kruha, imao je sasvim dobar životni standard, nepotrebno!

VL
GL
gloria
21:44 05.08.2014.

Možda dođu i vremena kada će se i takve velike poduzetnike malo pročaćkati !!!! Nije tu potrebna neka velika pamet, već samo dobra volja, koje na žalost nema.Gdje su sada borci po kojima su srbi pucali iz tenkova koje imm je tankirao ovaj veliki heroj?

VL
GV
golub Vaso
23:03 05.08.2014.

švercer nafte za mladićeve tenkove, još jedan u nizu hrvatskih vitezova

VL
VE
verasmara
23:38 05.08.2014.

General centralnog grijanja? Bravo, Ma narod sve zna, narod će kad tad naplatiti njihove grijehe. Sram bilo takvih io drugih generala. Istinski branitelji su napušteni, sami i bolesni.

VL
VI
virkom
01:33 06.08.2014.

Ja sam mislio da su naši genarali bili samo konobari po zanimanju. Da su toliko raznoliki, da ima i montera centralnog grijanja među njima... e bome sam ugodno iznenađen! Jel ima i koji automehaničar?

VL
IS
istri
17:11 05.08.2014.

i tito je bijo samo obican Kovac ali je drza zajedno mnogo naroda koji su se medjusobom zenili stvarali obotelji i da mi ne kaze Niko da subili prisiljeni ,, ali ovaj General ima druge sposobne vrijednosti . kod nas nas recu:ko zna zna.

VL
Avatar ivica48
ivica48
05:50 06.08.2014.

Ratni profiter prodavo naftu Srbima i muslimanima ,a övaj gospodin ne pise istinu

VL
DP
danijel.pilic
07:53 06.08.2014.

Najobičnija ratna profiterčina, taj čin generala zaradio je švercom nafte četnicima. On je smrad i veleizdajnik, a ne general

VL
MG
mandoljina@gitara
08:00 06.08.2014.

Početkom rata Čermak je imenovan pomoćnikom ministra obrane za logistiku. Njegove organizatorske sposobnosti tada su došle do izražaja. Bio je ključna osoba za opskrbu Hrvatske vojske oružjem i streljivom. Ubrzao je dostavu streljiva i oružja na prvu crtu bojišnice.------------------------------------------------- Ovdjee počinje uspon Čermaka kao poslovnog čovjeka i tu prestaju bajke o super sposobnom orgnizatoru !!To je priča o vagonima,koje je Čermak sa ekipom dobro unovčio.Kriminal i ratno profiterstvo.

VL
MG
mandoljina@gitara
08:04 06.08.2014.

Inače ljudi u službi su prijavljivali njegov kriminal a,neki su išli direktno Tuđmanu,kojhi bi ih saslušao,a onda ispirio na izlazna vrata,dok su drugi mogli lako izgubiti glavu jer se radilo o pljački u desecima milijuna maraka .

VL
PE
peroilak62
09:14 06.08.2014.

Si ti nasi tajkuni koji su izasli iz rata kai bogatasi nisu nista drugo nego ratni profiteri i lopovi.Na zapadu se dobra firma stvara nekoliko generacija a u Hrvatskoj je nekima bilo dovoljno nekoliko godina.Cisti lopovluk i ratno profiterstvo.Nije li cudna cinjenica da svi koji su nabavljali oruzje za vrijeme rata su se obogatili.Pametnom dosta.

VL
Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:18 06.08.2014.

Neka se i Hrvat obogatio toga nismo imali u komunizmu

VL
OS
osica
12:09 06.08.2014.

"moj , nikako da uspije sa tim centralnim grijanjem - stalno je bio u banani , kuburi, očito ne zna - centralno grijanje. "

VL
MK
MKGRA
05:45 06.08.2014.

Naručeni članak pun neistina i laži Obrt mu je propao vozio je stari Mercedes 200 dizel podrapan ,majstor centralnog grijanja ministar energetike,brodogradnje to ima samo u Hrvatskoj zato jesmo tu gdje jesmo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.