Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI PO REDU

Poslovni susret Luke Vukovar i Luke Constanta iz Rumunjske

Branimir Bradarić
11.05.2023.
u 14:33

Govoreći o susretu direktor Luke Vukovar, Marijan Kuprešak podsjetio je da su u lipnju 2015. godine luke Vukovar i Constanta potpisale Memorandum o razumijevanju kao rezultat dotadašnje poslovne suradnje

U Vukovaru se danas održava treći susret Luke Vukovar i Luke Constanta s kojim najveća hrvatska riječna luka i rumunjski dunavsko-crnomorski lučki gigant obilježavaju dugogodišnju suradnju, prezentiraju njene rezultate i kroz međusobne razgovore i razgovore s poslovnim partnerima stvaraju potencijal za produbljivanje međusobnih odnosa.

Govoreći o susretu direktor Luke Vukovar, Marijan Kuprešak podsjetio je da su u lipnju 2015. godine luke Vukovar i Constanta potpisale Memorandum o razumijevanju kao rezultat dotadašnje poslovne suradnje i prepoznavanja vukovarske luke kao strateške u ovom dijelu jugoistočne Europe, s potencijalom obavljanja značajnih količina pretovara.

- Ovo je naš treći susret na kojem obilježavamo i 60 godina postojanja Luke Vukovar. Luka Constanta je za vukovarsku luku izuzetno bitan i zapravo najveći partner na Dunavu. Preko 90 posto aktivnosti Luke Vukovar povezano je s Lukom Constanta i teretima koji dolaze iz nje ili odlaze prema njoj – rekao je Kuprešak. Dodao je i kako je ovo prilika i za gospodarstvenike iz Slavonije, ali i šire, da prepoznaju robe i terete koji idu preko ove rumunjske luke i tako prošire ili unaprijede svoje poslovanje. Napomenuo je i kako je uslijed pandemije Covid-19, niskog vodostaja Dunava, a onda i agresije Rusiju na Ukrajinu došlo do velikih poremećaja u opskrbi te da je ovo prilika i da se vidi koje su dobavni pravci kao i koje industrije i robe su trenutno prisutne.  

- Ulazak u schengenski prostor i uvođenje eura su dva velika postignuća Vlade RH koja će puno značiti i za Luku Vukovar. Kroz par tjedana Luka Vukovar bi trebala biti ulazna luka za turističke brodove za schengenski prostor. Do sada je prva luka ulaza bio Mohač iz Mađarske, a sada će to biti Vukovar što će svakako donijeti i određenu financijsku korist – rekao je Kuprešak.

>> VIDEO Propusnice, maske i prazne ulice: Prisjetite se kako je izgledao život u doba korone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije